28 apr 2015 06:00

28 apr 2015 06:00

Riktlinjerna fallerar

REPLIK.

  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Peder Yderhag, HR-chef Skaraborgs sjukhus: Förstår att ni följer era riktlinjer. Men ni har inte funderat över att det är de som fallerar. Svårrekryterat – ja och det beror på för dåliga löner, treskift och ändå 38 timmar i veckan, och tre semesterperioder vilket knappast är något att locka med!

Om man dessutom skall avstå semester borde det vara värt betydligt mer än 5 500 kronor i veckan, vilket väl är en summa som inte förändrats på många år.

Citat från överläkare Åke Andrén-Sandberg från Karolinska i Stockholm i en lysande debattartikel i DN 20/4 om sjuksköterskors villkor på sjukhus: ”Det behövs en statlig haverikommission för att utreda sjuksköterskornas villkor”.

Nina Thool

distriktssköterska

Peder Yderhag, HR-chef Skaraborgs sjukhus: Förstår att ni följer era riktlinjer. Men ni har inte funderat över att det är de som fallerar. Svårrekryterat – ja och det beror på för dåliga löner, treskift och ändå 38 timmar i veckan, och tre semesterperioder vilket knappast är något att locka med!

Om man dessutom skall avstå semester borde det vara värt betydligt mer än 5 500 kronor i veckan, vilket väl är en summa som inte förändrats på många år.

Citat från överläkare Åke Andrén-Sandberg från Karolinska i Stockholm i en lysande debattartikel i DN 20/4 om sjuksköterskors villkor på sjukhus: ”Det behövs en statlig haverikommission för att utreda sjuksköterskornas villkor”.

Nina Thool

distriktssköterska

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.