24 okt 2015 06:00

24 okt 2015 06:00

Halloween: Låt oss hedra offren i Trollhättan

Jag är djupt skakad över att våldet och brutaliteten växer i samhället. På ett gruvligt sätt målades skolvärlden i blod i och med morden på Kronanskolan i Trollhättan i torsdags.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Vi står handfallna samtidigt som jag ber oss att inte helt undra på att något sådant händer. Vi släpper dagligen in våldet i ”underhållningssyfte” i våra hem via deckarserier, litteratur och datorspel och anammar traditioner som ”halloween” urskillningslöst trots att temat för halloween är ondska. Vi klär ut våra små barn till monster och blåslagna blödande offer och skickar dem så till fritids och skolan för att ”fira halloween”, eller tar med dem på upplevelsevandringar med skräcken som tema.

Låt oss inte lustifiera blod och död i Sverige mer. Låt oss hedra offren genom att bojkotta halloweenvandringar och liknande och i stället lära våra barn och ungdomar att ondska föder mer ondska och våld föder mer våld. Människan är skapad att leva i ljuset och oavsett hur hemsk världen ser ut så har mörkret aldrig besegrat ljuset.

Emelie

Vi står handfallna samtidigt som jag ber oss att inte helt undra på att något sådant händer. Vi släpper dagligen in våldet i ”underhållningssyfte” i våra hem via deckarserier, litteratur och datorspel och anammar traditioner som ”halloween” urskillningslöst trots att temat för halloween är ondska. Vi klär ut våra små barn till monster och blåslagna blödande offer och skickar dem så till fritids och skolan för att ”fira halloween”, eller tar med dem på upplevelsevandringar med skräcken som tema.

Låt oss inte lustifiera blod och död i Sverige mer. Låt oss hedra offren genom att bojkotta halloweenvandringar och liknande och i stället lära våra barn och ungdomar att ondska föder mer ondska och våld föder mer våld. Människan är skapad att leva i ljuset och oavsett hur hemsk världen ser ut så har mörkret aldrig besegrat ljuset.

Emelie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.