07 maj 2016 06:00

07 maj 2016 06:00

Det går att betala med mynt och kort

SJUKHUSPARKERINGEN

Replik. Angående insändare Bestörta äldre kunde inte betala i SLA 4/5

Fortfarande kan besökare på sjukhusen betala med mynt och kort! Det nya är att vi har bytt ut automaterna och att man nu även kan betala med Whooshappen och via en hemsida. Detta innebär exempelvis att man kan köpa sin parkeringsbiljett i förväg för att slippa tänka på det på själva besöksdagen.

Webbplatsen: www.whooshstore.se. Appen Whoosh laddas ner på Google play för androidtelefoner och på AppStore för Iphone.

Under de två första dagarna med de nya automaterna och app-/webbtjänsten kunde vi se att 4 300 kunder betalade för sin parkering med app eller webb, 10 247 betalade med kort i automat och 3 702 betalade med mynt.

De besökare som på Skas i Skövde var oroliga för böter kom en dag då det stundtals var problem med de nya automaterna. Vår personal på plats informerade så gott de kunde, att man då inte behövde betala.

Vi följer utvecklingen noga vad gäller problem som besökare kan uppleva och vi får exempelvis återkoppling från vår leverantörs kundtjänst som bland annat visar att:

Flera som använder appen har problem med zonvalet. Vi har uppdaterat informationen på vår hemsidas parkeringssida (www.vastfastigheter.se) där vi rekommenderar att man aktiverar platstjänsten i telefonen och väljer den zon som är närmast.

Andra har problem att betala med kort. Merparten av dessa har inte bankkort godkända för e-köp/onlineköp. Vi rekommenderar då att man via sin bank får detta. Några som misslyckats med köp har inte giltiga kort (Visa, Mastercard eller Maestro kontantkort).

Vi hoppas, naturligtvis, att många upplever att den nya tekniken ger ökade valmöjligheter. Att det blivit stökigt vid införandet ber vi om ursäkt för!

Västfastigheter

Fortfarande kan besökare på sjukhusen betala med mynt och kort! Det nya är att vi har bytt ut automaterna och att man nu även kan betala med Whooshappen och via en hemsida. Detta innebär exempelvis att man kan köpa sin parkeringsbiljett i förväg för att slippa tänka på det på själva besöksdagen.

Webbplatsen: www.whooshstore.se. Appen Whoosh laddas ner på Google play för androidtelefoner och på AppStore för Iphone.

Under de två första dagarna med de nya automaterna och app-/webbtjänsten kunde vi se att 4 300 kunder betalade för sin parkering med app eller webb, 10 247 betalade med kort i automat och 3 702 betalade med mynt.

De besökare som på Skas i Skövde var oroliga för böter kom en dag då det stundtals var problem med de nya automaterna. Vår personal på plats informerade så gott de kunde, att man då inte behövde betala.

Vi följer utvecklingen noga vad gäller problem som besökare kan uppleva och vi får exempelvis återkoppling från vår leverantörs kundtjänst som bland annat visar att:

Flera som använder appen har problem med zonvalet. Vi har uppdaterat informationen på vår hemsidas parkeringssida (www.vastfastigheter.se) där vi rekommenderar att man aktiverar platstjänsten i telefonen och väljer den zon som är närmast.

Andra har problem att betala med kort. Merparten av dessa har inte bankkort godkända för e-köp/onlineköp. Vi rekommenderar då att man via sin bank får detta. Några som misslyckats med köp har inte giltiga kort (Visa, Mastercard eller Maestro kontantkort).

Vi hoppas, naturligtvis, att många upplever att den nya tekniken ger ökade valmöjligheter. Att det blivit stökigt vid införandet ber vi om ursäkt för!

Västfastigheter

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.