09 jul 2016 06:00

09 jul 2016 06:00

Thailändsk kyckling serveras ofta

ANTIBIOTIKA

Väldigt ofta kan man läsa om att man inte ska äta thailändsk kyckling. Därför att i Asien är användningen av antibiotika hög. Kycklingarna får antibiotika i förebyggande syfte och för att främja tillväxten. Detta sker utan dokumentation eller veterinärkontroll.

Senast nu i juni rödlistade Svenska Världsnaturfonden WWF thailändsk kyckling, just för att den innehöll mycket antibiotika.

WWF understryker att en för hög användning kan leda till att våra bästa läkemedel blir verkningslösa om bakterierna utvecklar motståndskraft mot antibiotika. Om vi får en ökad antibiotikaresistens kommer vi inte kunna använda antibiotika i sjukvården. Det riskerar både en effektiv och trygg sjukvård och djurhälsan.

Vi uppmanas i media att inte äta kyckling från Asien. Trots detta serveras asiatisk kyckling ofta i skolkök och äldreboenden.

Detta är trist läsning och thaimat är ju gott! Nu undrar jag var i Skövde man kan äta thaimat utan att samtidigt få i sig antibiotika?

Viktigt

Senast nu i juni rödlistade Svenska Världsnaturfonden WWF thailändsk kyckling, just för att den innehöll mycket antibiotika.

WWF understryker att en för hög användning kan leda till att våra bästa läkemedel blir verkningslösa om bakterierna utvecklar motståndskraft mot antibiotika. Om vi får en ökad antibiotikaresistens kommer vi inte kunna använda antibiotika i sjukvården. Det riskerar både en effektiv och trygg sjukvård och djurhälsan.

Vi uppmanas i media att inte äta kyckling från Asien. Trots detta serveras asiatisk kyckling ofta i skolkök och äldreboenden.

Detta är trist läsning och thaimat är ju gott! Nu undrar jag var i Skövde man kan äta thaimat utan att samtidigt få i sig antibiotika?

Viktigt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.