13 jul 2016 06:00

13 jul 2016 06:00

Om slakterierna hade glasväggar...

DEBATT: Köttindustrin

De hemska bilderna från i lördags när den spanske tjurfäktaren Victor Barrio blir ihjälstångad har blåst liv i tjurfäktningsdebatten. EU borde sätta stopp för det grova djurplågeriet. Men pinandet inom köttindustrin är värre och borde därför också rimligen förbjudas.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Om slakterierna hade glasväggar skulle alla bli vegetarianer, säger Paul McCartney, i djurrättsorganisationen Petas video Glass Walls. Sir Paul avslöjar de fruktansvärda övergrepp som kött- och mejeriindustrin utsätter djur för.

Miljarder enskilda djur dödas årligen på vårt klot för att människor vill äta deras muskler. Andra djur tillbringar sina liv i smutsiga och extremt trånga utrymmen, där de tvingas att producera ägg eller mjölk.

Slutligen en tanke till dig som fördömer tjurfäktning: Är det inte dags att sluta äta animalier i konsekvensens namn?

Jonas Norberg

Om slakterierna hade glasväggar skulle alla bli vegetarianer, säger Paul McCartney, i djurrättsorganisationen Petas video Glass Walls. Sir Paul avslöjar de fruktansvärda övergrepp som kött- och mejeriindustrin utsätter djur för.

Miljarder enskilda djur dödas årligen på vårt klot för att människor vill äta deras muskler. Andra djur tillbringar sina liv i smutsiga och extremt trånga utrymmen, där de tvingas att producera ägg eller mjölk.

Slutligen en tanke till dig som fördömer tjurfäktning: Är det inte dags att sluta äta animalier i konsekvensens namn?

Jonas Norberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.