05 nov 2013 11:49

23 jan 2015 15:34

Ta mig tusan – nu har det hänt

Flemming Mouritsen
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Plötsligt händer det! Trissreklamen lovar guld och gröna skogar men inte tusan händer det mig att jag vinner något på trisslotterna. Jag ägnade en hel krönika för något år sedan till att håna vinstchanserna på triss (obefintliga) och fru Fortunas ovillighet att strö vinster över mig (enorm).

Men nu har det ta mig tusan hänt!

Nä, jag har inte fått tre klöver på trisslotten hur mycket jag än önskar det, men jag har till min stora häpnad vunnit i ett lotteri/tävling.

För ett tag sedan strosade jag förbi brödavdelningen i den mataffär jag nästan alltid handlar i och fick se att man kunde fylla i sitt namn, adress och telefonnummer på en tävlingskupong – så det gjorde jag. Dessutom skulle man föreslå ett recept på en varm macka som man påstod att man skulle laga det första man gjorde om man vann. Jag hittade i stundens inspiration på ett recept bestående av en brödkaka, kräftstjärtar, broccoli, vitlök och goudaost, lämnade ifrån mig lappen med denna kulinariska nyskapelse och glömde sedan bort alltihop.

För inte tusan händer det.

Dröm om min förvåning när mobilen några veckor senare ringde på jobbet och en ung gosse med glad röst förkunnade att han hade ett namn och arbetade för ett bageri. Misstänksam som vanligt svarade jag att jag inte hade några som helst planer på att köpa aktier i ett bageri eller för den delen teckna mig för regelbundna brödleveranser på helgerna.

– Nej, men du vill kanske ha vinsten som du har vunnit? kontrade han och täppte därmed effektivt till truten på mig.

– Mrrf, öh, va? lyckades jag få ur mig. Sedan föll tioöringen ner.

– Jaa! Tävlingen! Menar du att jag har vunnit?

Han tillstod att så var fallet. Mitt recept hade fallit juryn på läppen, de hade valt ut mitt bidrag och jag kunde åka till affären och hämta ut min vinst.

Glad som en lärka hämtade jag trofén dagen efter och passade samtidigt på att handla de ingredienser som behövdes för att laga den varma macka som jag i bidraget lovat laga till om jag vann. Ett löfte är faktiskt ett löfte.

Vinsten var en brödrost med inbyggd smörgåsgrill. Himla fiffig sak och dessutom blev mackorna jättegoda, så det var faktiskt ett bra recept.

Den nya brödrosten som vi köpte strax innan står nu nerpackad i sin kartong på vinden, men vad gör väl det? Vi kunde ju inte veta att det plötsligt skulle hända.

Plötsligt händer det! Trissreklamen lovar guld och gröna skogar men inte tusan händer det mig att jag vinner något på trisslotterna. Jag ägnade en hel krönika för något år sedan till att håna vinstchanserna på triss (obefintliga) och fru Fortunas ovillighet att strö vinster över mig (enorm).

Men nu har det ta mig tusan hänt!

Nä, jag har inte fått tre klöver på trisslotten hur mycket jag än önskar det, men jag har till min stora häpnad vunnit i ett lotteri/tävling.

För ett tag sedan strosade jag förbi brödavdelningen i den mataffär jag nästan alltid handlar i och fick se att man kunde fylla i sitt namn, adress och telefonnummer på en tävlingskupong – så det gjorde jag. Dessutom skulle man föreslå ett recept på en varm macka som man påstod att man skulle laga det första man gjorde om man vann. Jag hittade i stundens inspiration på ett recept bestående av en brödkaka, kräftstjärtar, broccoli, vitlök och goudaost, lämnade ifrån mig lappen med denna kulinariska nyskapelse och glömde sedan bort alltihop.

För inte tusan händer det.

Dröm om min förvåning när mobilen några veckor senare ringde på jobbet och en ung gosse med glad röst förkunnade att han hade ett namn och arbetade för ett bageri. Misstänksam som vanligt svarade jag att jag inte hade några som helst planer på att köpa aktier i ett bageri eller för den delen teckna mig för regelbundna brödleveranser på helgerna.

– Nej, men du vill kanske ha vinsten som du har vunnit? kontrade han och täppte därmed effektivt till truten på mig.

– Mrrf, öh, va? lyckades jag få ur mig. Sedan föll tioöringen ner.

– Jaa! Tävlingen! Menar du att jag har vunnit?

Han tillstod att så var fallet. Mitt recept hade fallit juryn på läppen, de hade valt ut mitt bidrag och jag kunde åka till affären och hämta ut min vinst.

Glad som en lärka hämtade jag trofén dagen efter och passade samtidigt på att handla de ingredienser som behövdes för att laga den varma macka som jag i bidraget lovat laga till om jag vann. Ett löfte är faktiskt ett löfte.

Vinsten var en brödrost med inbyggd smörgåsgrill. Himla fiffig sak och dessutom blev mackorna jättegoda, så det var faktiskt ett bra recept.

Den nya brödrosten som vi köpte strax innan står nu nerpackad i sin kartong på vinden, men vad gör väl det? Vi kunde ju inte veta att det plötsligt skulle hända.