12 nov 2013 06:00

23 jan 2015 15:34

Pragmatiskt besök utan kabel-tv

  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Allting går att sälja med mördande reklam.

Inte minst hotellrum.

Inför ett besök i Prag letade vi hotellrum via nätet. Det finns flera sökmotorer där det går att knappa in önskad del i staden, prisläge och allt annat som styr valet av boende.

Efter mycket letande och trixande hittade vi ett ställe som verkade passa oss. Enligt hotellets hemsida var läget bra, rummen rymliga, det fanns platt-tv och det gick att titta på kabel-tv. Dessutom var rummen utrustade med egna badrum och handdukar. Olika hygienprodukter ingick.

Vi åkte inte till Prag för att tillbringa någon större tid på hotellrummet, så att det fanns tv samt en mängd kanaler var inte avgörande, men vi slog till. Klickade på en knapp och sekunden senare plingade till i e-posten. Där låg en bokningsbekräftelse och vi var varmt välkomna till Prag.

Resan till Tjeckiens huvudstad gick bra. Hotellet var det inget fel på. Läget, med en knapp kvarts promenadavstånd till centrum, var perfekt och i de närliggande kvarteren fanns flera bra restauranger. Så långt stämde verkligheten med beskrivningen.

Men det var det här med tv:n. Visst fanns det platt-tv på rummet, men den var minimal. Vilket i och för sig var tur, om den varit större hade den knappt fått plats i rummet som benämndes som ett dubbelrum. Det fanns visserligen kabel-tv, men vi kunde välja mellan en tysk kanal, tre ryska och en italiensk. Jag zappade igenom listan, men kunde kisande konstatera att utbudet var magert. Fjärrkontrollen fick ligga i stort sett orörd.

Badrummet, som såg så fint och rymligt ut på bilderna, var något helt annat i verkligheten. Trångt var nyckelordet. De utlovade hygienprodukterna fanns där, men mer än en liten tvål och en påse med schampo handlade det inte om. Tur att vi plockade med eget.

Vi var varken förvånade eller överraskade, ändå var standarden en bra bit över den som är i exempelvis London. Vi skulle ju bara sova i rummet och det gick alldeles utmärkt.

Jag hade inte varit i Prag sedan 1990, då järnridån just fallit. Mycket hade hänt, kung Mammon verkar sedan länge tagit över, men jag klagar inte. Att försöka undvika turistfällorna blir ju lite sport, var man än är.

Hiss:

Zlatans uppvisning mot Nice i lördags ger hopp om ett nytt under i Lissabon.

Diss:

Chelseas poängtapp mot West Bromwich kan bli kostsamt i längden.

Allting går att sälja med mördande reklam.

Inte minst hotellrum.

Inför ett besök i Prag letade vi hotellrum via nätet. Det finns flera sökmotorer där det går att knappa in önskad del i staden, prisläge och allt annat som styr valet av boende.

Efter mycket letande och trixande hittade vi ett ställe som verkade passa oss. Enligt hotellets hemsida var läget bra, rummen rymliga, det fanns platt-tv och det gick att titta på kabel-tv. Dessutom var rummen utrustade med egna badrum och handdukar. Olika hygienprodukter ingick.

Vi åkte inte till Prag för att tillbringa någon större tid på hotellrummet, så att det fanns tv samt en mängd kanaler var inte avgörande, men vi slog till. Klickade på en knapp och sekunden senare plingade till i e-posten. Där låg en bokningsbekräftelse och vi var varmt välkomna till Prag.

Resan till Tjeckiens huvudstad gick bra. Hotellet var det inget fel på. Läget, med en knapp kvarts promenadavstånd till centrum, var perfekt och i de närliggande kvarteren fanns flera bra restauranger. Så långt stämde verkligheten med beskrivningen.

Men det var det här med tv:n. Visst fanns det platt-tv på rummet, men den var minimal. Vilket i och för sig var tur, om den varit större hade den knappt fått plats i rummet som benämndes som ett dubbelrum. Det fanns visserligen kabel-tv, men vi kunde välja mellan en tysk kanal, tre ryska och en italiensk. Jag zappade igenom listan, men kunde kisande konstatera att utbudet var magert. Fjärrkontrollen fick ligga i stort sett orörd.

Badrummet, som såg så fint och rymligt ut på bilderna, var något helt annat i verkligheten. Trångt var nyckelordet. De utlovade hygienprodukterna fanns där, men mer än en liten tvål och en påse med schampo handlade det inte om. Tur att vi plockade med eget.

Vi var varken förvånade eller överraskade, ändå var standarden en bra bit över den som är i exempelvis London. Vi skulle ju bara sova i rummet och det gick alldeles utmärkt.

Jag hade inte varit i Prag sedan 1990, då järnridån just fallit. Mycket hade hänt, kung Mammon verkar sedan länge tagit över, men jag klagar inte. Att försöka undvika turistfällorna blir ju lite sport, var man än är.

Hiss:

Zlatans uppvisning mot Nice i lördags ger hopp om ett nytt under i Lissabon.

Diss:

Chelseas poängtapp mot West Bromwich kan bli kostsamt i längden.