15 nov 2013 06:00

23 jan 2015 15:34

Mata inte nättrollen

Johanna Toftby
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Jag funderar ibland på varför det är lättare att säga saker bakom en datorskärm än att säga det rakt ut till personen. Jag läste tråkiga kommentarer på min kompis Instagram för ett tag sedan där det skrevs elakt om hennes utseende. ”Hon är ful och det är inte så konstigt att ingen kille vill ha henne”. Hon skrev mer än en kommentar och fick naturligtvis mothugg från andra som ifrågasatte hur hon kunde skriva så hemskt.

”Jag har bara en åsikt” stod det som svar.

Jag undrar om den personen verkligen tänker på exakt vad det är hon skriver, då det är ganska hårt att klanka ned på hur någon ser ut. Naturligtvis har hon tänkt, fast negativa tankar om att få trycka ned någon för att må lite bättre själv, men förmodligen inte tänkt på konsekvenserna. Människan som skrev hade även ett eget Instagramkonto där hon glatt visade upp sina barn.

Mår man lite bättre av att få häva ur sig sin skit och förpesta med sina elaka kommentarer? Hade hon även kunnat säga det rakt ut till min kompis om de träffats på en fest? För det är precis samma sak.

Att sitta anonym bakom en datorskärm gör en del människor till onda varelser. Varför? Jag fattar det inte och kommer aldrig att göra. Vad är det som triggar igång?

Min blogg har otroligt många läsare och jag är evigt tacksam och glad att ni läser min blogg varje dag. Många skriver och mailar och ni gillar mina träningsinlägg. När man bloggar om sitt liv får man även ta det onda med det goda, det vill säga, kommentarer.

Vi har olika åsikter och vi får respektera varandra, vi behöver absolut inte hålla med. Den senaste tiden tycker jag dock att det varit en del låga negativa kommentarer som jag häromdagen beslöt mig för att kolla upp.

Man kanske tror att man är helt gömd bakom skärmen men det finns naturligtvis ett ip-nummer och i detta fall fick jag fram fyra olika namn skrivna från en och samma adress. Dessa namn skriver flera gånger om dagen på min blogg och jag ignorerar dem alla. Man ger aldrig några nättroll mat för då förökar de sig bara ännu mer.

Men däremot har mina läsare svarat och blivit förbannade, men naturligtvis trott det varit flera personer när det i själva verket bara är en och samma.

Jag blir inte arg utan tycker synd om den människan som uppenbarligen glömt sitt egna namn. Ena stunden heter hon något nytt namn för att efter tre minuter heta något helt annat. Så i kommentarsfältet blir det ganska mycket elakt från samma människa.

Jag lade ut allting på min blogg för att tala om för mina läsare hur det ligger till så slipper de bli mer förvirrade. Men jag tror snarare det är läsaren med många namn som är förvirrad.

Hiss: Ken Ring, vilken människa!

Diss: SJ har gjort det igen

Jag funderar ibland på varför det är lättare att säga saker bakom en datorskärm än att säga det rakt ut till personen. Jag läste tråkiga kommentarer på min kompis Instagram för ett tag sedan där det skrevs elakt om hennes utseende. ”Hon är ful och det är inte så konstigt att ingen kille vill ha henne”. Hon skrev mer än en kommentar och fick naturligtvis mothugg från andra som ifrågasatte hur hon kunde skriva så hemskt.

”Jag har bara en åsikt” stod det som svar.

Jag undrar om den personen verkligen tänker på exakt vad det är hon skriver, då det är ganska hårt att klanka ned på hur någon ser ut. Naturligtvis har hon tänkt, fast negativa tankar om att få trycka ned någon för att må lite bättre själv, men förmodligen inte tänkt på konsekvenserna. Människan som skrev hade även ett eget Instagramkonto där hon glatt visade upp sina barn.

Mår man lite bättre av att få häva ur sig sin skit och förpesta med sina elaka kommentarer? Hade hon även kunnat säga det rakt ut till min kompis om de träffats på en fest? För det är precis samma sak.

Att sitta anonym bakom en datorskärm gör en del människor till onda varelser. Varför? Jag fattar det inte och kommer aldrig att göra. Vad är det som triggar igång?

Min blogg har otroligt många läsare och jag är evigt tacksam och glad att ni läser min blogg varje dag. Många skriver och mailar och ni gillar mina träningsinlägg. När man bloggar om sitt liv får man även ta det onda med det goda, det vill säga, kommentarer.

Vi har olika åsikter och vi får respektera varandra, vi behöver absolut inte hålla med. Den senaste tiden tycker jag dock att det varit en del låga negativa kommentarer som jag häromdagen beslöt mig för att kolla upp.

Man kanske tror att man är helt gömd bakom skärmen men det finns naturligtvis ett ip-nummer och i detta fall fick jag fram fyra olika namn skrivna från en och samma adress. Dessa namn skriver flera gånger om dagen på min blogg och jag ignorerar dem alla. Man ger aldrig några nättroll mat för då förökar de sig bara ännu mer.

Men däremot har mina läsare svarat och blivit förbannade, men naturligtvis trott det varit flera personer när det i själva verket bara är en och samma.

Jag blir inte arg utan tycker synd om den människan som uppenbarligen glömt sitt egna namn. Ena stunden heter hon något nytt namn för att efter tre minuter heta något helt annat. Så i kommentarsfältet blir det ganska mycket elakt från samma människa.

Jag lade ut allting på min blogg för att tala om för mina läsare hur det ligger till så slipper de bli mer förvirrade. Men jag tror snarare det är läsaren med många namn som är förvirrad.

Hiss: Ken Ring, vilken människa!

Diss: SJ har gjort det igen