19 nov 2013 05:00

23 jan 2015 15:34

Ranjit glömde tänka....

Lena Jonsson.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Ibland blir jag ordentligt upprörd. Jag menar inte vardagstjafs utan verkligen upprörd. När människor alltså säger och gör saker mot andra människor som är så fruktansvärt dumma, elaka, korkade, förödmjukande och kränkande att man på allvar undrar hur de är hopskruvade.

Så var det när jag läste om högste polischefen i Indien, Ranjit Sinha, som med intensiv blick stirrande in i kameran. Han hade i samband med en konferens sagt att "om du inte kan stoppa en våldtäkt, så njuter du av den". Jag blev helt galen och ville läsa mer, rev fram fortsättningen och fick då veta att han försvarade sig med att kommentaren hade ryckts ur sitt sammanhang.

Bra, tänkte jag, alltså har Sky news där nyheten kom ifrån, gjort en rubrik på detta när han i verkligheten bara rabblade upp märkliga och dumma filmrepliker. Så måste det ju vara, för så där säger ingen. Om man inte är idiot. Och det kunde väl inte denne polischef Ranjit Sinha vara?

Ni förstår ju själva fortsättningen. Så klart hade han sagt det men möjligen hade han rätt i att det hade ryckts ur sitt sammanhang. Tyvärr handlade det inte om filmrepliker som jag hoppades. Enligt uppgifter i Sky news skulle kommentaren om våldtäkt i stället ha uttryckts i samband med en liknelse om illegalt spelande om pengar!! Hur tusan kan man i det sammanhanget få in ett avskyvärt och vidrigt brott mot kvinnor? I Indien har på senaste tiden ett flertal grova gruppvåldtäkter ägt rum – en kvinna till och med dog av de skador hon fick. Indien, världen, rasar mot dessa avskyvärda brott! Hur tänkte Ranjit? Inte alls så klart. Vilka värderingar har han? Usla så klart.

För några dagar sedan visades också ett inslag från indisk tv i Aktuellt, Ranjit bad då om ursäkt för vad han sagt och sade att han självklart inte tyckte så som han hade sagt. Nähä, det gjorde han inte. Det råkade bara blir så att ett grovt sexbrott mot kvinnor var det första som dök upp i hans lilla hjärna när han talade om det närbesläktade ämnet illegalt spelande? Det var en efterhandskonstruktion så dålig så att man inte ens förstår hur han kan med att hävda att den är sann. Den stinker som tusan. Å andra sidan är det knappast en överraskning att det finns många små män i världen. Inte bara i Indien.

Hiss: Play-off för fotbollslandslaget. Så spännande!

Diss: Svenska fotbollförbundet som "glömde" Therese Sjögran

Ibland blir jag ordentligt upprörd. Jag menar inte vardagstjafs utan verkligen upprörd. När människor alltså säger och gör saker mot andra människor som är så fruktansvärt dumma, elaka, korkade, förödmjukande och kränkande att man på allvar undrar hur de är hopskruvade.

Så var det när jag läste om högste polischefen i Indien, Ranjit Sinha, som med intensiv blick stirrande in i kameran. Han hade i samband med en konferens sagt att "om du inte kan stoppa en våldtäkt, så njuter du av den". Jag blev helt galen och ville läsa mer, rev fram fortsättningen och fick då veta att han försvarade sig med att kommentaren hade ryckts ur sitt sammanhang.

Bra, tänkte jag, alltså har Sky news där nyheten kom ifrån, gjort en rubrik på detta när han i verkligheten bara rabblade upp märkliga och dumma filmrepliker. Så måste det ju vara, för så där säger ingen. Om man inte är idiot. Och det kunde väl inte denne polischef Ranjit Sinha vara?

Ni förstår ju själva fortsättningen. Så klart hade han sagt det men möjligen hade han rätt i att det hade ryckts ur sitt sammanhang. Tyvärr handlade det inte om filmrepliker som jag hoppades. Enligt uppgifter i Sky news skulle kommentaren om våldtäkt i stället ha uttryckts i samband med en liknelse om illegalt spelande om pengar!! Hur tusan kan man i det sammanhanget få in ett avskyvärt och vidrigt brott mot kvinnor? I Indien har på senaste tiden ett flertal grova gruppvåldtäkter ägt rum – en kvinna till och med dog av de skador hon fick. Indien, världen, rasar mot dessa avskyvärda brott! Hur tänkte Ranjit? Inte alls så klart. Vilka värderingar har han? Usla så klart.

För några dagar sedan visades också ett inslag från indisk tv i Aktuellt, Ranjit bad då om ursäkt för vad han sagt och sade att han självklart inte tyckte så som han hade sagt. Nähä, det gjorde han inte. Det råkade bara blir så att ett grovt sexbrott mot kvinnor var det första som dök upp i hans lilla hjärna när han talade om det närbesläktade ämnet illegalt spelande? Det var en efterhandskonstruktion så dålig så att man inte ens förstår hur han kan med att hävda att den är sann. Den stinker som tusan. Å andra sidan är det knappast en överraskning att det finns många små män i världen. Inte bara i Indien.

Hiss: Play-off för fotbollslandslaget. Så spännande!

Diss: Svenska fotbollförbundet som "glömde" Therese Sjögran