25 nov 2013 07:00

23 jan 2015 15:34

Kommer smörmonstret säger det bara tjoff!

Petra Lundgren
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Jag har tänkt lite på det där med smör. Alltså sådant smör man har på smörgåsen. Jag tar ganska lite smör på min smörgås och ett smörpaket räcker alltså väldigt länge hemma hos mig.

Ja, om inte smörmonstret kommer på besök förstås. Detta monster har ett lager med smör som är typ en meter högt (eller kanske två) på sina smörgåsar. När smörmonstret tar smör säger det bara tjoff och så är hälften av smörpaketet borta.

– Vad lite smör du tar, är det bara för att osten ska fastna eller? sa smörmonstret när det såg mig smöra mina smörgåsar.

– Ja, typ, sa jag och tittade med avsky på när smörmonstret smörade sin smörgås med en driva smör.

Känner jag till när smörmonstret ska komma så brukar jag köpa ett stort paket smör. Det är lika bra det. Så slipper man springa i skytteltrafik till affären bara för att smöret riskerar att ta slut efter en smörgås.

Jag tror att smörmonstret har ärvt sitt smörälskande av sin mormor, smörmonstret den äldre. En gång när mormodern hade ont i armen så skulle jag vara snäll och hjälpa henne att smöra smörgåsen. Då tittade hon bara på mitt i hennes ögon snåla verk och sa:

– Jaha, då får du ta dubbelt med ost på!

Jag har även tänkt lite på hur man smörar sin smörgås. (Det här är vardagsfunderingar av högsta klass). En del är extremt petiga med att den måste vara smörad ända ut i hörnen. (Andra är som jag och har som sagt på smör bara för att osten inte ska ramla av.) Det gäller nog mer vanlig smörgås och framför allt när man gör varma smörgåsar.

Men så finns ju knäckebröd. Det där brödet som ofta har mer hål på ena sidan än den andra.

Rikemanssidan (djupa hål) och fattigmanssidan (mindre hål) som Anna på jobbet kallar det. Vilken smörar du på?

Det här kommer nog inte att komma som en chock, men jag smörar på fattigmanssidan. Det finns en enkel anledning till det. Jag gillar inte smör. (Jag har den ju för att fästa osten). Om någon skulle smöra ett knäckebröd åt mig på fel sida så skulle jag få sitta med en sked eller annat föremål och försöka gräva bort de djupa drivorna med smör. Först därefter skulle jag kunna äta.

Jag vet inte om det är att överdriva att ha en sked i väskan. Om utifall att man råkar få eller köpa en smörgås med för mycket smör på. Jag har en.

Hiss

Improvisationsteater, det bästa som finns.

Diss

Med risk för att tjata, men snälla ha reflex!

Jag har tänkt lite på det där med smör. Alltså sådant smör man har på smörgåsen. Jag tar ganska lite smör på min smörgås och ett smörpaket räcker alltså väldigt länge hemma hos mig.

Ja, om inte smörmonstret kommer på besök förstås. Detta monster har ett lager med smör som är typ en meter högt (eller kanske två) på sina smörgåsar. När smörmonstret tar smör säger det bara tjoff och så är hälften av smörpaketet borta.

– Vad lite smör du tar, är det bara för att osten ska fastna eller? sa smörmonstret när det såg mig smöra mina smörgåsar.

– Ja, typ, sa jag och tittade med avsky på när smörmonstret smörade sin smörgås med en driva smör.

Känner jag till när smörmonstret ska komma så brukar jag köpa ett stort paket smör. Det är lika bra det. Så slipper man springa i skytteltrafik till affären bara för att smöret riskerar att ta slut efter en smörgås.

Jag tror att smörmonstret har ärvt sitt smörälskande av sin mormor, smörmonstret den äldre. En gång när mormodern hade ont i armen så skulle jag vara snäll och hjälpa henne att smöra smörgåsen. Då tittade hon bara på mitt i hennes ögon snåla verk och sa:

– Jaha, då får du ta dubbelt med ost på!

Jag har även tänkt lite på hur man smörar sin smörgås. (Det här är vardagsfunderingar av högsta klass). En del är extremt petiga med att den måste vara smörad ända ut i hörnen. (Andra är som jag och har som sagt på smör bara för att osten inte ska ramla av.) Det gäller nog mer vanlig smörgås och framför allt när man gör varma smörgåsar.

Men så finns ju knäckebröd. Det där brödet som ofta har mer hål på ena sidan än den andra.

Rikemanssidan (djupa hål) och fattigmanssidan (mindre hål) som Anna på jobbet kallar det. Vilken smörar du på?

Det här kommer nog inte att komma som en chock, men jag smörar på fattigmanssidan. Det finns en enkel anledning till det. Jag gillar inte smör. (Jag har den ju för att fästa osten). Om någon skulle smöra ett knäckebröd åt mig på fel sida så skulle jag få sitta med en sked eller annat föremål och försöka gräva bort de djupa drivorna med smör. Först därefter skulle jag kunna äta.

Jag vet inte om det är att överdriva att ha en sked i väskan. Om utifall att man råkar få eller köpa en smörgås med för mycket smör på. Jag har en.

Hiss

Improvisationsteater, det bästa som finns.

Diss

Med risk för att tjata, men snälla ha reflex!