30 nov 2013 08:00

23 jan 2015 15:35

Inkompetent men bra som sällskap!

Carl Johan Hjerpe
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Vill du vara med på filmquiz om en timme? Självklart, svarade jag så klart, men var också tvungen att meddela min inkompetens kring just ämnet film. Det var dock inga problem och jag var välkommen ändå – som trevligt sällskap.

Quizet bestod av 25 frågor och mina insatser var följande:

x Jag tror att Jennifer Aniston medverkar i filmen. Om det hjälper någon (Frågan: I vilken film blir en gravid tjej kär i sin homosexuella killkompis? Jag var den ende av fyra i vårt lag som hade sett filmen, men det hjälpte inte – den visade sig senare heta Mannen i mitt liv/The object of my affection)

x Japp, det är Röjar-Ralf (Frågan: I vilken film är följande låt med? En annan i laget kom på svaret och jag bara bekräftade – återigen var det bara jag som sett filmen)

x Thelma och Louise samt Kill Bill (Frågan: Från vilka filmer kommer bilarna? Alla i laget visste svaren)

x Det måste vara Chris Cornell som sjunger men vilket band vet jag inte (Frågan: Vilket band gjorde den här låten och till vilken film? Nä, precis som en annan i laget sa så var det inte Audioslave, vilket vi ändå enades om, utan ett återförenat Soundgarden)

x Jag gissar på sex (Frågan: Hur många Final destination-filmer har gjorts? Två av oss sa sex, två sa fem. Vi lottade och det blev sex medan det korrekta svaret var fem. Varför jag ens blandade mig i gissningarna är oklart, jag har inte sett någon av dem och vet än mindre vad de handlar om)

x Jeff Bridges (Frågan: Kommer jag inte alls ihåg, för den var omöjlig. Vi skrev Jack Black men lekledaren hintade om att det var fel även om initialerna stämde – jag och en till sa Jeff Bridges samtidigt. En tredje i laget undrade vem det är och eftersom jag inte har en aning om varken han eller vilka filmer han medverkat i var jag tyst – men Jeff Bridges visade sig vara rätt svar på frågan)

På övriga frågor ryckte jag mest på axlarna eller försökte flytta fokus från min okunskap genom att imitera (förmodligen väldigt dåligt) Manuel i Fawlty towers: Aii nå nasing, aii am fråm Basselååna.

Inte ens när vi i gruppen diskuterade vilken skådis det kunde handla om eller vilken film som kom det och det året hängde jag med. De lama försök jag gjorde för att ta mig in i diskussionen lät ungefär på samma sätt som när jag ser nån kändis på tv. ”Men är det inte hon den där... hon som är med i den där andra filmen? Som spelar mot han den där amerikanen? Hon Drew Barrymore? Nej, nej, jag vet, Scarlett Johansson! Jaha, Kate Hudson”.

Nä, de övriga kunde slänga sig med massor av fräsiga skådespelarnamn och filmer som säkerligen vunnit Oscars och Emmys och annat värdefullt. Men så länge det inte rör Dreamworks/Pixar, Trainspotting eller Sunes sommar har jag inte mycket att tillföra. Mer än sällskap, då förstås.

Och om det nu inte var min Manuel-imitation som gjorde det så verkar min närvaro i alla fall ha varit uppskattad. För av någon konstig anledning ingick jag i ”det här måste vi göra igen”-snacket efteråt.

Veckans hiss: Många bra konserter framöver (måste bara skrapa ihop till entrépengar)

Veckans diss: För många promenerar utan reflexer

Vill du vara med på filmquiz om en timme? Självklart, svarade jag så klart, men var också tvungen att meddela min inkompetens kring just ämnet film. Det var dock inga problem och jag var välkommen ändå – som trevligt sällskap.

Quizet bestod av 25 frågor och mina insatser var följande:

x Jag tror att Jennifer Aniston medverkar i filmen. Om det hjälper någon (Frågan: I vilken film blir en gravid tjej kär i sin homosexuella killkompis? Jag var den ende av fyra i vårt lag som hade sett filmen, men det hjälpte inte – den visade sig senare heta Mannen i mitt liv/The object of my affection)

x Japp, det är Röjar-Ralf (Frågan: I vilken film är följande låt med? En annan i laget kom på svaret och jag bara bekräftade – återigen var det bara jag som sett filmen)

x Thelma och Louise samt Kill Bill (Frågan: Från vilka filmer kommer bilarna? Alla i laget visste svaren)

x Det måste vara Chris Cornell som sjunger men vilket band vet jag inte (Frågan: Vilket band gjorde den här låten och till vilken film? Nä, precis som en annan i laget sa så var det inte Audioslave, vilket vi ändå enades om, utan ett återförenat Soundgarden)

x Jag gissar på sex (Frågan: Hur många Final destination-filmer har gjorts? Två av oss sa sex, två sa fem. Vi lottade och det blev sex medan det korrekta svaret var fem. Varför jag ens blandade mig i gissningarna är oklart, jag har inte sett någon av dem och vet än mindre vad de handlar om)

x Jeff Bridges (Frågan: Kommer jag inte alls ihåg, för den var omöjlig. Vi skrev Jack Black men lekledaren hintade om att det var fel även om initialerna stämde – jag och en till sa Jeff Bridges samtidigt. En tredje i laget undrade vem det är och eftersom jag inte har en aning om varken han eller vilka filmer han medverkat i var jag tyst – men Jeff Bridges visade sig vara rätt svar på frågan)

På övriga frågor ryckte jag mest på axlarna eller försökte flytta fokus från min okunskap genom att imitera (förmodligen väldigt dåligt) Manuel i Fawlty towers: Aii nå nasing, aii am fråm Basselååna.

Inte ens när vi i gruppen diskuterade vilken skådis det kunde handla om eller vilken film som kom det och det året hängde jag med. De lama försök jag gjorde för att ta mig in i diskussionen lät ungefär på samma sätt som när jag ser nån kändis på tv. ”Men är det inte hon den där... hon som är med i den där andra filmen? Som spelar mot han den där amerikanen? Hon Drew Barrymore? Nej, nej, jag vet, Scarlett Johansson! Jaha, Kate Hudson”.

Nä, de övriga kunde slänga sig med massor av fräsiga skådespelarnamn och filmer som säkerligen vunnit Oscars och Emmys och annat värdefullt. Men så länge det inte rör Dreamworks/Pixar, Trainspotting eller Sunes sommar har jag inte mycket att tillföra. Mer än sällskap, då förstås.

Och om det nu inte var min Manuel-imitation som gjorde det så verkar min närvaro i alla fall ha varit uppskattad. För av någon konstig anledning ingick jag i ”det här måste vi göra igen”-snacket efteråt.

Veckans hiss: Många bra konserter framöver (måste bara skrapa ihop till entrépengar)

Veckans diss: För många promenerar utan reflexer