02 dec 2013 05:00

23 jan 2015 15:35

Varför är vuxenplåster så beigt tråkiga?

Petra Lundgren
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Mitt i skogen händer det som inte får hända. Jag drabbas av akut skoskav. I mina sedan länge ingådda kängor. Något plåster har jag inte. Det är minst två och en halv kilometer att gå tills skogen tar slut och sedan ska jag gå hem också. Himla mysigt. Inte.

Men jag tar mig hem (annars hade jag inte kunnat skriva det här) och i sista backen (som egentligen är en slänt som tas i ett steg och bara en backe när man har skoskav) skriker jag:

– Aaaaajjjjj!

När jag kommer till jobbet på eftermiddagen och folk frågar hur det är säger jag:

– Jo tack bra, men jag har skoskav.

– Jag har barnplåster. Med bilar på, säger praktikant-Linda.

Hon undrar om jag vill ha men jag säger nej tack och att det säkert går över ändå och om det inte gör det så finns det ju andra plåster. Andra plåster. Sådana där vuxenplåster. Som är beiga och trista.

– Varför finns det inga roliga vuxenplåster? säger jag.

För det känns som att det onda går över snabbare om man har ett festligt plåster. Och det borde väl inte vara så svårt att göra de där trista beiga plåstren lite färggrannare?

– Det är ju ändå 2013, säger jag.

Eller är det kanske så att vuxna vill ha hudfärgade plåster så att det inte syns att de skadat sig?

Jag hör inte till dem. Så när jag ramlar över några snygga plåster med schysst motiv så slår jag till. Jag har haft Muminplåster, Bamseplåster, Stålmannenplåster och Spindelmannenplåster. För att bara nämna några. Stålmannens logga på knät om man slagit sig går inte av för hackor. Snyggt är det också!

Ett tag skickade jag fräcka och färgglada plåster till några vänner som mekar hela dagarna och då kan det ju vara bra att ha plåster om man skadar sig. De hushöll verkligen med dem och använde dem nästan bara till fint.

Men för att återgå till det där skoskavet så är det antagligen så att jag har världens mest känsliga hälar. Ja, inte värre än Droppen förstås. Hon kan få skoskav när hon går barfota. Nästan i alla fall. Och hon kom med ett tips:

– Köp sådana där tunna korta nylonstrumpor och sätt närmast foten eller utanpå strumpan, de är hala och förhindrar friktionen.

Sedan funderade jag ett varv till på mina ingådda kängor. Kanske är det så att de håller på att bli utgådda och behöver plåstras om?

Hiss

En bra deckare man inte kan släppa

Diss

Att bra böcker tar slut för fort

Mitt i skogen händer det som inte får hända. Jag drabbas av akut skoskav. I mina sedan länge ingådda kängor. Något plåster har jag inte. Det är minst två och en halv kilometer att gå tills skogen tar slut och sedan ska jag gå hem också. Himla mysigt. Inte.

Men jag tar mig hem (annars hade jag inte kunnat skriva det här) och i sista backen (som egentligen är en slänt som tas i ett steg och bara en backe när man har skoskav) skriker jag:

– Aaaaajjjjj!

När jag kommer till jobbet på eftermiddagen och folk frågar hur det är säger jag:

– Jo tack bra, men jag har skoskav.

– Jag har barnplåster. Med bilar på, säger praktikant-Linda.

Hon undrar om jag vill ha men jag säger nej tack och att det säkert går över ändå och om det inte gör det så finns det ju andra plåster. Andra plåster. Sådana där vuxenplåster. Som är beiga och trista.

– Varför finns det inga roliga vuxenplåster? säger jag.

För det känns som att det onda går över snabbare om man har ett festligt plåster. Och det borde väl inte vara så svårt att göra de där trista beiga plåstren lite färggrannare?

– Det är ju ändå 2013, säger jag.

Eller är det kanske så att vuxna vill ha hudfärgade plåster så att det inte syns att de skadat sig?

Jag hör inte till dem. Så när jag ramlar över några snygga plåster med schysst motiv så slår jag till. Jag har haft Muminplåster, Bamseplåster, Stålmannenplåster och Spindelmannenplåster. För att bara nämna några. Stålmannens logga på knät om man slagit sig går inte av för hackor. Snyggt är det också!

Ett tag skickade jag fräcka och färgglada plåster till några vänner som mekar hela dagarna och då kan det ju vara bra att ha plåster om man skadar sig. De hushöll verkligen med dem och använde dem nästan bara till fint.

Men för att återgå till det där skoskavet så är det antagligen så att jag har världens mest känsliga hälar. Ja, inte värre än Droppen förstås. Hon kan få skoskav när hon går barfota. Nästan i alla fall. Och hon kom med ett tips:

– Köp sådana där tunna korta nylonstrumpor och sätt närmast foten eller utanpå strumpan, de är hala och förhindrar friktionen.

Sedan funderade jag ett varv till på mina ingådda kängor. Kanske är det så att de håller på att bli utgådda och behöver plåstras om?

Hiss

En bra deckare man inte kan släppa

Diss

Att bra böcker tar slut för fort