20 jan 2014 04:00

23 jan 2015 15:37

Det är jag och Rocky

Petra Lundgren
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Ibland skulle jag vilja ha en katt. I alla fall nu när jag börjat äta så mycket äggvita och har drivor med äggulor till övers. Jag skaffade nämligen en personlig tränare och fick även förslag på vad jag skulle äta. En äggvita ingår i samtliga frukostförslag.

Jag som är kräsen av naturen funderade på hur det skulle gå till.

– Äter du den så här bara? frågade jag min PT och kastade in en fiktiv äggvita i munnen som ett ostron.

– Ja, eller så kan du steka den, sa hon.

– Hm, sa jag då.

Och så tänkte jag på en kompis som äter stekt äggvita i sin fil på morgonen. Jag kom fram till att det lät godare med rå.

Så fastän det inte var morgon när jag kom hem på kvällen så bestämde jag mig för att testa att äta rå äggvita.

Jag separerade gulan från vitan i ett glas. Vispade äggvitan lite käckt och började försiktigt äta den med sked. Den smakade typ som svagt saltvatten. Eftersom äggvita är rätt seg och sitter ihop så var det inte mycket som kom med varje ”tugga”. Till slut bestämde jag mig för att halsa äggvitan. Och se, det gick riktigt bra även om konsistensen var så där.

Sedan triumferade jag med vad som hänt på Facebook.

– Kräsen? Du? Nix, nån som käkar rå äggvita kan räknas som allätare, skrev min minst lika kräsna kompis Linda.

– Du skojar? Du åt en äggvita bara så där? Jösses, jag skulle aldrig komma på tanken att prova ens! skrev Åsa.

– Värsta Rockygrejen. Jag har hört att man vänjer sig, skrev Klas.

Själv tyckte jag att det lustigaste var att jag, som är den mest kräsna jag känner, inte tyckte det var så äckligt med äggvita.

Men så var det ju det där med äggulorna. Det blir ju en del över. En varje dag närmare bestämt.

– Du kan göra majonnäs eller glass, fick jag som förslag.

Jodå, jättebra idé om det ingått i kostförslaget.

En kort stund funderade jag på att köpa äggvita på flaska. Men bara en väldigt kort stund. Äggvita på flaska tycker jag känns suspekt och jag har hört att det smakar illa.

Det hela hade löst sig mycket fint och lätt om jag hade haft en katt. Efter några veckors äggulor hade jag inte bara haft en katt. Jag hade haft en katt med den mest glänsande pälsen i hela stan. Jag får väl göra hårinpackning på mig själv i stället ...

Hiss

Det är inte så svårt att äta nyttigt, om man vill ...

Diss

... men saknaden efter socker är stundtals plågsam

Ibland skulle jag vilja ha en katt. I alla fall nu när jag börjat äta så mycket äggvita och har drivor med äggulor till övers. Jag skaffade nämligen en personlig tränare och fick även förslag på vad jag skulle äta. En äggvita ingår i samtliga frukostförslag.

Jag som är kräsen av naturen funderade på hur det skulle gå till.

– Äter du den så här bara? frågade jag min PT och kastade in en fiktiv äggvita i munnen som ett ostron.

– Ja, eller så kan du steka den, sa hon.

– Hm, sa jag då.

Och så tänkte jag på en kompis som äter stekt äggvita i sin fil på morgonen. Jag kom fram till att det lät godare med rå.

Så fastän det inte var morgon när jag kom hem på kvällen så bestämde jag mig för att testa att äta rå äggvita.

Jag separerade gulan från vitan i ett glas. Vispade äggvitan lite käckt och började försiktigt äta den med sked. Den smakade typ som svagt saltvatten. Eftersom äggvita är rätt seg och sitter ihop så var det inte mycket som kom med varje ”tugga”. Till slut bestämde jag mig för att halsa äggvitan. Och se, det gick riktigt bra även om konsistensen var så där.

Sedan triumferade jag med vad som hänt på Facebook.

– Kräsen? Du? Nix, nån som käkar rå äggvita kan räknas som allätare, skrev min minst lika kräsna kompis Linda.

– Du skojar? Du åt en äggvita bara så där? Jösses, jag skulle aldrig komma på tanken att prova ens! skrev Åsa.

– Värsta Rockygrejen. Jag har hört att man vänjer sig, skrev Klas.

Själv tyckte jag att det lustigaste var att jag, som är den mest kräsna jag känner, inte tyckte det var så äckligt med äggvita.

Men så var det ju det där med äggulorna. Det blir ju en del över. En varje dag närmare bestämt.

– Du kan göra majonnäs eller glass, fick jag som förslag.

Jodå, jättebra idé om det ingått i kostförslaget.

En kort stund funderade jag på att köpa äggvita på flaska. Men bara en väldigt kort stund. Äggvita på flaska tycker jag känns suspekt och jag har hört att det smakar illa.

Det hela hade löst sig mycket fint och lätt om jag hade haft en katt. Efter några veckors äggulor hade jag inte bara haft en katt. Jag hade haft en katt med den mest glänsande pälsen i hela stan. Jag får väl göra hårinpackning på mig själv i stället ...

Hiss

Det är inte så svårt att äta nyttigt, om man vill ...

Diss

... men saknaden efter socker är stundtals plågsam