03 feb 2014 07:00

23 jan 2015 15:38

Politikernas provätande engagerar

LÄSAROMBUDET

Annica Henriksson
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Nu har ni läsare börjat upptäcka Läsarombudet och jag får allt fler telefonsamtal och mejl. Jätteroligt! Det har varit många frågor och vi har fått in tips som resulterat i nyhetsartiklar.

Vad som utan tvekan engagerat läsarna mest den här veckan är kommunalrådet Katarina Jonsson och omvårdnadsnämndens ordförande Ann-Katrin Jönssons provsmakning av den mat som serveras inom hemtjänsten. Flera undrar om de betalar maten själva och varför inte representanter för äldreorganisationer som SPF och PRO får vara med och proväta. Eller varför inte någon från fackförbundet Kommunal, som företräder dem som möter brukarna i vardagen, bjudits in.

Tyvärr fick jag i fredags inte tag i någon av provätarna så svaret på det får vänta till nästa måndag, men på twitter kan man läsa att Katarina Jonsson betalar sin mat själv och att hon efter fem provsmakade middagar gett både ris och ros till maten. Bäst hittills var kåldolmarna, medan frukostkorv med senapsstuvad potatis inte var någon höjdare. Ann-Katrin Jönsson kom igång en dag senare men även hon tyckte bäst om kåldolmarna.

Jag har också fått en fråga om det nedlagda caféet på Bagaren. Orsaken till att det lades ned var att budgeten sänktes och kommunen tvingades göra besparingar. Nu undrar de boende på Bagaren om och när det ska öppna igen. Äldreomsorgschef Ann-Sofie Söderberg svarar att det för närvarande inte är aktuellt att öppna igen.

– Eftersom det var ett politiskt beslut att stänga krävs det ett nytt politiskt beslut om caféet ska kunna öppna igen, men något sådant har inte kommit mig till del. Men blir det några ändringar kommer förstås de boende att informeras, säger Ann-Sofie Söderberg.

Slutligen har det varit några som undrat över skillnaden mellan annonser och redaktionellt material på de här sidorna, familjesidorna.

Det är ju så att det material som man betalar för att få med i tidningen är annonser. Så är till exempel Firarhörnan, Grattis och Födda annonser medan Från läsarna och begravningsreferat är redaktionellt material. Annonserna har tidningens annonsavdelning hand om och det är till dem ni ska vända er om ni har frågor om dessa.

Jag tar hand om det redaktionella materialet och svarar gärna på frågor om det.

Det var allt för den här veckan men fortsätt ring eller mejla era åsikter och funderingar!

Nu har ni läsare börjat upptäcka Läsarombudet och jag får allt fler telefonsamtal och mejl. Jätteroligt! Det har varit många frågor och vi har fått in tips som resulterat i nyhetsartiklar.

Vad som utan tvekan engagerat läsarna mest den här veckan är kommunalrådet Katarina Jonsson och omvårdnadsnämndens ordförande Ann-Katrin Jönssons provsmakning av den mat som serveras inom hemtjänsten. Flera undrar om de betalar maten själva och varför inte representanter för äldreorganisationer som SPF och PRO får vara med och proväta. Eller varför inte någon från fackförbundet Kommunal, som företräder dem som möter brukarna i vardagen, bjudits in.

Tyvärr fick jag i fredags inte tag i någon av provätarna så svaret på det får vänta till nästa måndag, men på twitter kan man läsa att Katarina Jonsson betalar sin mat själv och att hon efter fem provsmakade middagar gett både ris och ros till maten. Bäst hittills var kåldolmarna, medan frukostkorv med senapsstuvad potatis inte var någon höjdare. Ann-Katrin Jönsson kom igång en dag senare men även hon tyckte bäst om kåldolmarna.

Jag har också fått en fråga om det nedlagda caféet på Bagaren. Orsaken till att det lades ned var att budgeten sänktes och kommunen tvingades göra besparingar. Nu undrar de boende på Bagaren om och när det ska öppna igen. Äldreomsorgschef Ann-Sofie Söderberg svarar att det för närvarande inte är aktuellt att öppna igen.

– Eftersom det var ett politiskt beslut att stänga krävs det ett nytt politiskt beslut om caféet ska kunna öppna igen, men något sådant har inte kommit mig till del. Men blir det några ändringar kommer förstås de boende att informeras, säger Ann-Sofie Söderberg.

Slutligen har det varit några som undrat över skillnaden mellan annonser och redaktionellt material på de här sidorna, familjesidorna.

Det är ju så att det material som man betalar för att få med i tidningen är annonser. Så är till exempel Firarhörnan, Grattis och Födda annonser medan Från läsarna och begravningsreferat är redaktionellt material. Annonserna har tidningens annonsavdelning hand om och det är till dem ni ska vända er om ni har frågor om dessa.

Jag tar hand om det redaktionella materialet och svarar gärna på frågor om det.

Det var allt för den här veckan men fortsätt ring eller mejla era åsikter och funderingar!