04 feb 2014 04:00

23 jan 2015 15:38

Min papperstidning och jag

  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Det är nya tider nu men en av dagens bästa stunder är när man i lugn och ro kan läsa sin papperstidning.

Att bläddra i den slår ut knappandet på datorn.

Jag brukar ändå läsa en hel del nyheter på nätet. Snabbheten är oslagbar, och det går att läsa hur mycket som helst för den som orkar och vill. Det måste erkännas, jag ser många fördelar men jag kommer nog att vara ”papperskramare” ett bra tag till.

För oss tidningsläsare som varit med ett tag, handlar det om en stor omställning. När jag var liten fanns det ingen text-tv och absolut inget internet. Den nyhetstörstande var hänvisad till nyhetssändningar i radio och tv, där det på den tiden fanns en kanal.

Den främsta källan till nyhetskunskap var dagstidningarna. Hemma (utanför Lidköping) hade vi Lidköpingstidningen, Skaratidningen och Göteborgsposten. På vardagarna kom de först på förmiddagarna och det var en högtidspunkt på dagen, när jag kom hem från skolan och kunde plöja igenom tidningarna.

Vanan satt kvar när jag blev äldre, men nu får jag tidningarna tidigt på morgonen och hinner läsa en del innan det är dags att ta sig till jobbet. Jag brukar passa på när jag varit ute med hundarna, duschat, klätt på mig och dukat fram frukosten. Då är det härligt att plocka fram avisann, känna lite försiktigt på den och kolla vad som finns på förstasidan. Sedan lägger jag den vid sidan av tallriken och läser samtidigt som jag intar dagens viktigaste mål.

Det råder lugn och ro i huset.

Jag äter, läser och njuter.

Det prasslar så härligt i pappret när jag vänder blad. Jag tar del av stort och smått, kollar på vad är på tv, hur vädret ska bli, ser hur det gick för favoritlagen och mycket, mycket annat.

Jag är medveten om att vi går mot nya digitala tider, men frukosten blir aldrig densamma med en laptop eller läsplatta bredvid flingorna.

Hiss:

Frölundas 2-1 mot Växjö gladde en kulen söndagkväll.

Diss:

33-5 i en VM-kvartsfinal, stackars bandy.

Det är nya tider nu men en av dagens bästa stunder är när man i lugn och ro kan läsa sin papperstidning.

Att bläddra i den slår ut knappandet på datorn.

Jag brukar ändå läsa en hel del nyheter på nätet. Snabbheten är oslagbar, och det går att läsa hur mycket som helst för den som orkar och vill. Det måste erkännas, jag ser många fördelar men jag kommer nog att vara ”papperskramare” ett bra tag till.

För oss tidningsläsare som varit med ett tag, handlar det om en stor omställning. När jag var liten fanns det ingen text-tv och absolut inget internet. Den nyhetstörstande var hänvisad till nyhetssändningar i radio och tv, där det på den tiden fanns en kanal.

Den främsta källan till nyhetskunskap var dagstidningarna. Hemma (utanför Lidköping) hade vi Lidköpingstidningen, Skaratidningen och Göteborgsposten. På vardagarna kom de först på förmiddagarna och det var en högtidspunkt på dagen, när jag kom hem från skolan och kunde plöja igenom tidningarna.

Vanan satt kvar när jag blev äldre, men nu får jag tidningarna tidigt på morgonen och hinner läsa en del innan det är dags att ta sig till jobbet. Jag brukar passa på när jag varit ute med hundarna, duschat, klätt på mig och dukat fram frukosten. Då är det härligt att plocka fram avisann, känna lite försiktigt på den och kolla vad som finns på förstasidan. Sedan lägger jag den vid sidan av tallriken och läser samtidigt som jag intar dagens viktigaste mål.

Det råder lugn och ro i huset.

Jag äter, läser och njuter.

Det prasslar så härligt i pappret när jag vänder blad. Jag tar del av stort och smått, kollar på vad är på tv, hur vädret ska bli, ser hur det gick för favoritlagen och mycket, mycket annat.

Jag är medveten om att vi går mot nya digitala tider, men frukosten blir aldrig densamma med en laptop eller läsplatta bredvid flingorna.

Hiss:

Frölundas 2-1 mot Växjö gladde en kulen söndagkväll.

Diss:

33-5 i en VM-kvartsfinal, stackars bandy.