01 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

När saker mystiskt försvinner

Det är när saker och ting försvinner under mystiska omständigheter hemma som jag inser att det kanske är dags att städa en smula. (Läs: röja ordentligt.)
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

En dag upptäckte jag att sensorn till min väldigt nya pulsklocka, som jag bara använt en gång, var ute på vift. Den ska ju tydligen inte sitta på pulsbandet, utan plockas av för då räcker batteriet längre. Har jag läst mig till.

Så då gjorde jag det, tog av sensorn och lade den på ett så kallat bra ställe. (Du anar hur det här kommer sluta va?) Jag har två helt säkra ställen som inget (nästan inget i alla fall) kan försvinna från: I ett skåp och i en plastmugg. Där låg den inte.

Så jag letade på mina reserv-bra-ställen. Inte heller där fanns de och inte i lådan till pulsklockan för där låg bara laddsladden.

Jag gick lös på min stökiga boning och vände upp och ner på lite saker här och lite saker där. Jag hittade en massa prylar:

– A-ha! Låg den grejen här?! Och oj! Låg den saken där?! Där ser man!

Men sensorn var spårlöst försvunnen och jag satte mig i soffan och muttrade ett slag i mörkret.

– Jaja, den kommer väl fram när jag städar, tänkte jag.

Sedan kom jag att tänka på ett hänglås jag tappat ner bakom bokhyllan eller föst ner när jag viftade lite yvigt med händerna när jag gick förbi. (Bokhyllan är ganska låg så det är möjligt.)

Där på golvet låg inget hänglås. Däremot sensorn.

Hur hamnade den där? Det är verkligen inget ställe som jag räknar till mina bra.

Eftersom jag hittade sensorn så sköt jag upp städningen på obestämd tid. Det fortsatte att vara rörigt och jag funderade allvarligt på att göra något åt röran. Inte minst eftersom jag höll på att dö dammdöden och den är oerhört smärtsam. (Kan jag tänka mig i alla fall.) Men jag ignorerade den också.

(Nu för den som nästan tröttnat på mitt svammel kommer snart den spännande upplösningen på hur sensorn hamnade under bokhyllan.)

En dag letade jag efter mina hänglås i röran. (För att kunna låsa in mina pryttlar på gymmet.) Jag har två ilsket blå och båda var borta. Det var då jag kom på att ett av dem ramlat ner bakom bokhyllan. Det låg ju inte på golvet. Men det kunde ju ha fastnat bakom bokhyllan. Så jag flyttade ut den. Men nej, inget hänglås. Så jag kollade i min träningsväska av en ren slump och se där, där låg båda två. Så vad var det egentligen som ramlade ner bakom bokhyllan. Sensorn så klart.

En dag upptäckte jag att sensorn till min väldigt nya pulsklocka, som jag bara använt en gång, var ute på vift. Den ska ju tydligen inte sitta på pulsbandet, utan plockas av för då räcker batteriet längre. Har jag läst mig till.

Så då gjorde jag det, tog av sensorn och lade den på ett så kallat bra ställe. (Du anar hur det här kommer sluta va?) Jag har två helt säkra ställen som inget (nästan inget i alla fall) kan försvinna från: I ett skåp och i en plastmugg. Där låg den inte.

Så jag letade på mina reserv-bra-ställen. Inte heller där fanns de och inte i lådan till pulsklockan för där låg bara laddsladden.

Jag gick lös på min stökiga boning och vände upp och ner på lite saker här och lite saker där. Jag hittade en massa prylar:

– A-ha! Låg den grejen här?! Och oj! Låg den saken där?! Där ser man!

Men sensorn var spårlöst försvunnen och jag satte mig i soffan och muttrade ett slag i mörkret.

– Jaja, den kommer väl fram när jag städar, tänkte jag.

Sedan kom jag att tänka på ett hänglås jag tappat ner bakom bokhyllan eller föst ner när jag viftade lite yvigt med händerna när jag gick förbi. (Bokhyllan är ganska låg så det är möjligt.)

Där på golvet låg inget hänglås. Däremot sensorn.

Hur hamnade den där? Det är verkligen inget ställe som jag räknar till mina bra.

Eftersom jag hittade sensorn så sköt jag upp städningen på obestämd tid. Det fortsatte att vara rörigt och jag funderade allvarligt på att göra något åt röran. Inte minst eftersom jag höll på att dö dammdöden och den är oerhört smärtsam. (Kan jag tänka mig i alla fall.) Men jag ignorerade den också.

(Nu för den som nästan tröttnat på mitt svammel kommer snart den spännande upplösningen på hur sensorn hamnade under bokhyllan.)

En dag letade jag efter mina hänglås i röran. (För att kunna låsa in mina pryttlar på gymmet.) Jag har två ilsket blå och båda var borta. Det var då jag kom på att ett av dem ramlat ner bakom bokhyllan. Det låg ju inte på golvet. Men det kunde ju ha fastnat bakom bokhyllan. Så jag flyttade ut den. Men nej, inget hänglås. Så jag kollade i min träningsväska av en ren slump och se där, där låg båda två. Så vad var det egentligen som ramlade ner bakom bokhyllan. Sensorn så klart.

  • Petra Lundgren