29 jan 2015 06:00

29 jan 2015 20:00

Skaraborgstidning och nytt namn

FRÅGA SLA.

En hel massa frågor, åsikter, idéer och klagomål har kommit in från läsarna och det är jättebra att SLA:s läsare är så engagerade i sin tidning. Det är precis det en tidning ska göra – engagera, roa och kanske reta ibland.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Stig Lidén i Lerdala tycker att det är dags att introducera en Skaraborgstidning – en heltäckande tidning med separata lokala sportbilagor, där ledarskribenterna växelvis efter politisk hemvist ges möjligheter att analysera läget. Reportage från viktiga händelser inom Skaraborg och familjesidor skulle göra tidningen mera komplett som daglig budbärare, menar han.

Så här tycker chefredaktör Niclas Lindstrand om detta:

– Tanken med en Skaraborgstidning lanseras då och då, och det är klart att det vore roligt att göra en sådan. Men majoriteten av läsare och annonsörer verkar inte efterfråga en sådan. Vi är fortfarande ett flertal städer som inte skiljer sig åt så mycket i storlek och ganska många lokalpatrioter, så en heltäckande tidning skulle samtidigt vattna ur innehållet för den ort som är central för varje tidning. Den dag som Skaraborg fått en verklig centralort motsvarande Jönköping eller Karlstad lär läget bli annorlunda, säger Niclas och fortsätter:

– Att Skaraborg är ett av landets tidningstätaste områden med nära nog en lokaltidning för varje halvstor ort tycker jag är en styrka och en mångfald, inte en nackdel. Vi får många röster och många valmöjligheter.

När det gäller ledarsidan så avgör ägarna vilken inriktning tidningen har på denna enda plats, alla andra artiklar ska vara så opartiska som bara är mänskligt möjligt. Och SLA är konservativ, dock inte moderat.

– En tidning som ständigt byter åsikt på ledarplats tror jag ärligt talat mer skulle förvirra än förbättra. Funktionen med ledaren är inte att folk ska hålla med mig, det är att presentera en åsikt som var och en får bilda sin egen uppfattning om, bara debatter och tankar väcks så är jag nöjd, säger Niclas Lindstrand.

Svart lättare att läsa

Vi har också fått klagomål från synskadade om att vinjetterna på våra lokalsidor är svårlästa eftersom de är i en grönblå färg. Självklart har vi tagit hänsyn till detta och nu ändrat till svart, som är mer lättläst.

Från och med i dag byter vi också namn på den här spalten till Fråga SLA. Detta för att betona att ni läsare verkligen kan fråga om allt mellan himmel och jord. Jag ska göra mitt bästa för att svara, med hjälp av experter, politiker, kommunala tjänstemän eller vad som nu kan behövas.

Så fortsätt att ringa eller mejla frågor och åsikter – bara det inte gäller att få ett bra tips till helgens V75-trav, där går gränsen för vad jag klarar!

Stig Lidén i Lerdala tycker att det är dags att introducera en Skaraborgstidning – en heltäckande tidning med separata lokala sportbilagor, där ledarskribenterna växelvis efter politisk hemvist ges möjligheter att analysera läget. Reportage från viktiga händelser inom Skaraborg och familjesidor skulle göra tidningen mera komplett som daglig budbärare, menar han.

Så här tycker chefredaktör Niclas Lindstrand om detta:

– Tanken med en Skaraborgstidning lanseras då och då, och det är klart att det vore roligt att göra en sådan. Men majoriteten av läsare och annonsörer verkar inte efterfråga en sådan. Vi är fortfarande ett flertal städer som inte skiljer sig åt så mycket i storlek och ganska många lokalpatrioter, så en heltäckande tidning skulle samtidigt vattna ur innehållet för den ort som är central för varje tidning. Den dag som Skaraborg fått en verklig centralort motsvarande Jönköping eller Karlstad lär läget bli annorlunda, säger Niclas och fortsätter:

– Att Skaraborg är ett av landets tidningstätaste områden med nära nog en lokaltidning för varje halvstor ort tycker jag är en styrka och en mångfald, inte en nackdel. Vi får många röster och många valmöjligheter.

När det gäller ledarsidan så avgör ägarna vilken inriktning tidningen har på denna enda plats, alla andra artiklar ska vara så opartiska som bara är mänskligt möjligt. Och SLA är konservativ, dock inte moderat.

– En tidning som ständigt byter åsikt på ledarplats tror jag ärligt talat mer skulle förvirra än förbättra. Funktionen med ledaren är inte att folk ska hålla med mig, det är att presentera en åsikt som var och en får bilda sin egen uppfattning om, bara debatter och tankar väcks så är jag nöjd, säger Niclas Lindstrand.

Svart lättare att läsa

Vi har också fått klagomål från synskadade om att vinjetterna på våra lokalsidor är svårlästa eftersom de är i en grönblå färg. Självklart har vi tagit hänsyn till detta och nu ändrat till svart, som är mer lättläst.

Från och med i dag byter vi också namn på den här spalten till Fråga SLA. Detta för att betona att ni läsare verkligen kan fråga om allt mellan himmel och jord. Jag ska göra mitt bästa för att svara, med hjälp av experter, politiker, kommunala tjänstemän eller vad som nu kan behövas.

Så fortsätt att ringa eller mejla frågor och åsikter – bara det inte gäller att få ett bra tips till helgens V75-trav, där går gränsen för vad jag klarar!