17 mar 2015 04:00

17 mar 2015 08:24

Jag har en idol!

Jag gick från ”GW-hatare” till ”GW-gillare”, en process som tog många år.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Det skrev jag en krönika om för ett drygt år sedan. Nu kan jag berätta för er att jag gått ett steg till och kan kalla mig för ”GW-älskare”, karln är ju helt fenomenal! Nej, nej, nu menar jag inte som karl i den bemärkelsen (för er som nu trodde det), utan som människa och underhållare. Visst är han professor i kriminologi, ofta omstridd sådan, men det är också hans sätt, hans stil, som fångar mitt intresse. Hans plockande med glasögonen som åker upp och ner i det rufsiga håret, västen som knäpps trots att han ser ut att få andningsbesvär, hans ansiktsuttryck ...

Och visst, han är aningen dryg och självgod, men det är underhållning på hög nivå när han slår fast saker och ting som ingen annan. Han tvekar inte, tycker han något så är det så. Resten av världen må tycka något annat. Men där finns också något mer, anar man inte humor och självironi i hans något bistra framtoning?

Visst ler han lite spjuveraktigt emellanåt? Och Camilla Kvartoft, programledaren i Veckan brott i SVT, hanterar expertbisittaren GW alldeles lysande. Hon är inte insmickrande och full av beundran, utan rak och tydlig och kommer titt som tätt med provokativa frågor till honom. Som han snällt svarar på. Dock Inte alltid som man tror, visst är det härligt med människor som inte alltid gör det förutsägbara?

I ett avsnitt hade några före detta kriminella gjort en kungastol, som de kallade det, när han kom på besök till deras verksamhet. Men den ville han absolut inte sitta i, någon kung var han inte, och visst blev han lite generad av deras hyllning. Han ville gå runt i deras loppisaffär och leta fynd, slog till på några snapsglas, för ”det går ju alltid åt”, som han sade. Haha!

Men jag tror att det som roar mig allra mest med herr Persson är hans sätt att besvara en helt vanlig artighetsfråga. När Camilla Kvarntoft inleder programmet med att fråga honom hur det står till, får hon alltid svaret ”ingen fara”!! Så hejdlöst lustigt!

Jag vet att en sådan person som Leif GW ofta delar folk i olika läger, gillar, gillar inte. Det kan jag säga säkert eftersom jag själv en gång inte gillade honom. Och egentligen tycker jag inte alls om personer som kräver en speciell sorts behandling och respekt och som beter sig ohyfsat mot vänliga människor.

Men en och annan slinker igenom nätet utan att man kan förklara varför. GW är en av dem.

 

Hiss: Robin Paulsson, en annan idol

Diss: Putin, mer maktgalen person får man leta efter

Det skrev jag en krönika om för ett drygt år sedan. Nu kan jag berätta för er att jag gått ett steg till och kan kalla mig för ”GW-älskare”, karln är ju helt fenomenal! Nej, nej, nu menar jag inte som karl i den bemärkelsen (för er som nu trodde det), utan som människa och underhållare. Visst är han professor i kriminologi, ofta omstridd sådan, men det är också hans sätt, hans stil, som fångar mitt intresse. Hans plockande med glasögonen som åker upp och ner i det rufsiga håret, västen som knäpps trots att han ser ut att få andningsbesvär, hans ansiktsuttryck ...

Och visst, han är aningen dryg och självgod, men det är underhållning på hög nivå när han slår fast saker och ting som ingen annan. Han tvekar inte, tycker han något så är det så. Resten av världen må tycka något annat. Men där finns också något mer, anar man inte humor och självironi i hans något bistra framtoning?

Visst ler han lite spjuveraktigt emellanåt? Och Camilla Kvartoft, programledaren i Veckan brott i SVT, hanterar expertbisittaren GW alldeles lysande. Hon är inte insmickrande och full av beundran, utan rak och tydlig och kommer titt som tätt med provokativa frågor till honom. Som han snällt svarar på. Dock Inte alltid som man tror, visst är det härligt med människor som inte alltid gör det förutsägbara?

I ett avsnitt hade några före detta kriminella gjort en kungastol, som de kallade det, när han kom på besök till deras verksamhet. Men den ville han absolut inte sitta i, någon kung var han inte, och visst blev han lite generad av deras hyllning. Han ville gå runt i deras loppisaffär och leta fynd, slog till på några snapsglas, för ”det går ju alltid åt”, som han sade. Haha!

Men jag tror att det som roar mig allra mest med herr Persson är hans sätt att besvara en helt vanlig artighetsfråga. När Camilla Kvarntoft inleder programmet med att fråga honom hur det står till, får hon alltid svaret ”ingen fara”!! Så hejdlöst lustigt!

Jag vet att en sådan person som Leif GW ofta delar folk i olika läger, gillar, gillar inte. Det kan jag säga säkert eftersom jag själv en gång inte gillade honom. Och egentligen tycker jag inte alls om personer som kräver en speciell sorts behandling och respekt och som beter sig ohyfsat mot vänliga människor.

Men en och annan slinker igenom nätet utan att man kan förklara varför. GW är en av dem.

 

Hiss: Robin Paulsson, en annan idol

Diss: Putin, mer maktgalen person får man leta efter

  • Lena Jonsson

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.