20 apr 2015 06:00

20 apr 2015 08:21

Från tomtetro till framtidstro

Året är 2004, och det är vår. I ett klassrum på Billingskolan pågår en het diskussion mellan elever i årskurs två. Eller ja, mellan två tjejer och resten av klassen, för att vara exakt.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Diskussionen handlar om tomten, huruvida han finns eller inte. Klassen påstår att tomten inte alls finns, men de två tjejerna prompt menar att han visst finns. Till slut brister det för den ena tjejen, och upprört utbrister hon tomten kanske inte finns här, men hemma hos mormor och morfar finns han. Klassen - det var min gamla klass. Den ena tjejen - det var min bästa kompis. Och den andra tjejen - det var jag.

Jag minns att den gången gav jag mig inte - tomten fanns. Jag trodde verkligen på honom, oavsett andras åsikter. Senare i livet uppstod väl en och annan tragisk händelse där jag insåg att det inte fanns en tomte, utan två – morfar och hans bror. Eller egentligen ingen tomte alls, då båda var förklädda.

I vilket fall, har jag alltid fått lära mig att tro på vad jag vill och stå för det. Detta har följt mig genom skolåren fram till trean på gymnasiet, där jag är idag. Nu när studenten närmar sig, och valen plötsligt endast är dina egna, så är det otroligt viktigt att följa just dina val, och ingen annans. Vill du resa, så ska du göra det. Vill du flytta någonstans och jobba, då gör du det. Vill du bara stanna hemma och vila, då ska du göra det. Känner mest, ett skepp kommer lastat med årets klyschigaste krönika, men det är faktiskt sant. Framtiden är nu din egen, du har ingen skola att luta dig mot på samma sätt, och du ska följa det som du själv tror blir bäst.

Då trodde jag på tomten. Nu, 12 år senare, är skolan snart slut. Jag tror inte längre på tomtar, men jag tror på helt andra relevanta saker, såsom mina egna livsbeslut, till exempel. Oavsett andras åsikter.

 

Citat:

Ett skepp kommer lastat med årets klyschigaste krönika

 

 

 

 

 

 

Diskussionen handlar om tomten, huruvida han finns eller inte. Klassen påstår att tomten inte alls finns, men de två tjejerna prompt menar att han visst finns. Till slut brister det för den ena tjejen, och upprört utbrister hon tomten kanske inte finns här, men hemma hos mormor och morfar finns han. Klassen - det var min gamla klass. Den ena tjejen - det var min bästa kompis. Och den andra tjejen - det var jag.

Jag minns att den gången gav jag mig inte - tomten fanns. Jag trodde verkligen på honom, oavsett andras åsikter. Senare i livet uppstod väl en och annan tragisk händelse där jag insåg att det inte fanns en tomte, utan två – morfar och hans bror. Eller egentligen ingen tomte alls, då båda var förklädda.

I vilket fall, har jag alltid fått lära mig att tro på vad jag vill och stå för det. Detta har följt mig genom skolåren fram till trean på gymnasiet, där jag är idag. Nu när studenten närmar sig, och valen plötsligt endast är dina egna, så är det otroligt viktigt att följa just dina val, och ingen annans. Vill du resa, så ska du göra det. Vill du flytta någonstans och jobba, då gör du det. Vill du bara stanna hemma och vila, då ska du göra det. Känner mest, ett skepp kommer lastat med årets klyschigaste krönika, men det är faktiskt sant. Framtiden är nu din egen, du har ingen skola att luta dig mot på samma sätt, och du ska följa det som du själv tror blir bäst.

Då trodde jag på tomten. Nu, 12 år senare, är skolan snart slut. Jag tror inte längre på tomtar, men jag tror på helt andra relevanta saker, såsom mina egna livsbeslut, till exempel. Oavsett andras åsikter.

 

Citat:

Ett skepp kommer lastat med årets klyschigaste krönika

 

 

 

 

 

 

  • Ida Bohman

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.