03 jun 2015 06:00

03 jun 2015 06:00

Sköna Maj, vad hände?

  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Man brukar säga, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Men jag har aldrig haft så mycket varma och bra kläder på mig i maj förut som i år och ändå har jag bara frusit. Helt galet kallt. Men nu är det ju juni månad och om man kollar på väderprognoserna så ser det ut som att det äntligen kommer bli några grader varmare och att solen stannar längre än bara tjugo minuter.

Vem man än pratar med så kommer man alltid in på hur vädret har varit nu i vår. Folk beklagar sig över olika saker, vissa är irriterade över att de inte har kunnat plantera nya blommor för att det varit rädda för att de ska frysa sönder. En del är frustrerade över att de inte har kunnat vart ute och njutit av vårvädret på långa härliga motorcykelfärder och jag själv är bara trött på att frysa. För drygt två veckor sedan så hade vi premiär på Allsång på krogen på Husaren. För er som inte riktigt vet vad det är så kan jag berätta att det är en tillställning där folk träffas på krogen Husarens bakgård för att sjunga allsång tillsammans. Vi är alltid utomhus oavsett väder. Och som tur är så har de ett tak som går att hissa ut över bakgården som skyddar alla ifrån regn. Det enda som kan vara lite jobbigt är när det blir just för kallt. Blickade tillbaka i mina foton ifrån förra årets premiär som låg i maj och då hade vi Elisa Lindström ifrån dansbandet Elisas som gästartist. Kommer ihåg den dagen så väl. Vädret var helt underbart. Både jag och Elisa var redan solbrända efter en härlig vår och vi var båda klädda i sommarklänningar. I år vart det lite annorlunda, påpälsade från topp till tå och i pauserna sprang man in på toaletten för att spruta varmvatten på de stackars stelfrusna händerna. Trots kylan så var stämningen på topp i publiken och alla sjöng för kung och fosterland. Tappra allsångsentusiaster.

I förra veckan var jag ute och lekte med en väns barn i spöregnet. Det är så härligt med barn, för de bryr sig inte ett dugg om det fullkomligt vräker ner, det är alltid lika roligt att vara ute och leka ändå och då är det ju bara att haka på.

Sandlådan hade på bara någon halvtimma förvandlats till ett stort gyttjebad och efter ett tag fanns det inte en enda liten ren fläck kvar på kläderna. Som tur var så hade vi på oss kläder efter väder så när det var dags att gå in så var jag smart att ta fram vattenslangen för att lätt kunna tvätta av oss. Detta var ju fantastiskt kul tyckte barnen. Duscha ute är tydligen jätteroligt. När jag äntligen tillslut fått rent dem så tror jag att det tog en halv sekund tills de hade vänt på klacken och kutat ut till gyttjan igen bara för att få göra om samma procedur en gång till. Efter tredje gången var jag helt genomsvett och fick nästan lura in dem för att vi skulle få ett slut på leken. Men som sagt, nu hoppas jag att det vänder, bort med regn och rusk. Nu vill jag kunna sitta ute och grilla och även kunna spela kubb ända in på natten i trädgården med pannlampa.

Nu bestämmer vi bara helt enkelt att sommaren är här. Punkt slut!

Hiss & Diss

Hiss: Att vi går mot varmare månader.

Diss: Vädret hittills.

 

Man brukar säga, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Men jag har aldrig haft så mycket varma och bra kläder på mig i maj förut som i år och ändå har jag bara frusit. Helt galet kallt. Men nu är det ju juni månad och om man kollar på väderprognoserna så ser det ut som att det äntligen kommer bli några grader varmare och att solen stannar längre än bara tjugo minuter.

Vem man än pratar med så kommer man alltid in på hur vädret har varit nu i vår. Folk beklagar sig över olika saker, vissa är irriterade över att de inte har kunnat plantera nya blommor för att det varit rädda för att de ska frysa sönder. En del är frustrerade över att de inte har kunnat vart ute och njutit av vårvädret på långa härliga motorcykelfärder och jag själv är bara trött på att frysa. För drygt två veckor sedan så hade vi premiär på Allsång på krogen på Husaren. För er som inte riktigt vet vad det är så kan jag berätta att det är en tillställning där folk träffas på krogen Husarens bakgård för att sjunga allsång tillsammans. Vi är alltid utomhus oavsett väder. Och som tur är så har de ett tak som går att hissa ut över bakgården som skyddar alla ifrån regn. Det enda som kan vara lite jobbigt är när det blir just för kallt. Blickade tillbaka i mina foton ifrån förra årets premiär som låg i maj och då hade vi Elisa Lindström ifrån dansbandet Elisas som gästartist. Kommer ihåg den dagen så väl. Vädret var helt underbart. Både jag och Elisa var redan solbrända efter en härlig vår och vi var båda klädda i sommarklänningar. I år vart det lite annorlunda, påpälsade från topp till tå och i pauserna sprang man in på toaletten för att spruta varmvatten på de stackars stelfrusna händerna. Trots kylan så var stämningen på topp i publiken och alla sjöng för kung och fosterland. Tappra allsångsentusiaster.

I förra veckan var jag ute och lekte med en väns barn i spöregnet. Det är så härligt med barn, för de bryr sig inte ett dugg om det fullkomligt vräker ner, det är alltid lika roligt att vara ute och leka ändå och då är det ju bara att haka på.

Sandlådan hade på bara någon halvtimma förvandlats till ett stort gyttjebad och efter ett tag fanns det inte en enda liten ren fläck kvar på kläderna. Som tur var så hade vi på oss kläder efter väder så när det var dags att gå in så var jag smart att ta fram vattenslangen för att lätt kunna tvätta av oss. Detta var ju fantastiskt kul tyckte barnen. Duscha ute är tydligen jätteroligt. När jag äntligen tillslut fått rent dem så tror jag att det tog en halv sekund tills de hade vänt på klacken och kutat ut till gyttjan igen bara för att få göra om samma procedur en gång till. Efter tredje gången var jag helt genomsvett och fick nästan lura in dem för att vi skulle få ett slut på leken. Men som sagt, nu hoppas jag att det vänder, bort med regn och rusk. Nu vill jag kunna sitta ute och grilla och även kunna spela kubb ända in på natten i trädgården med pannlampa.

Nu bestämmer vi bara helt enkelt att sommaren är här. Punkt slut!

Hiss & Diss

Hiss: Att vi går mot varmare månader.

Diss: Vädret hittills.

 

  • JOHANNA BEIJBOM