03 jun 2015 06:00

08 jun 2015 15:00

Vinterkängorna har växt fast på mig

  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Jag tror inte det är tänkt att jag ska gå i annat än vinterkängor i år. Eller i år och i år. Jag snörade på mig dem i oktober och sedan dess har de varit på, känns det som. Det är lite som att de har växt fast. Förra året köpte jag nya basketkängor i mars och använde dem direkt. Har jag för mig. I alla fall inomhus. I år passerade både mars och april revy och nästan maj också innan jag gjorde slag i saken. Inte för att det behövdes vädermässigt. Mer för att jag tänkte att någon gång måste väl sommaren komma.

Jag beställde skorna. Två par. Ett par gula och ett par svarta. Sedan satte jag mig vid brevlådan och väntade. Nej, det gjorde jag väl inte riktigt. Det hade varit både onödigt och långtråkigt. Skorna hade nämligen ingen exakt dag för sitt anländande. Det kunde ta mellan en och fyra arbetsdagar. När de hade gått hade jag fortfarande inte fått några skor. Men jag hade heller inte betalat några skor, så jag brydde mig inte jättemycket.

Ett mejl fick jag däremot. Om att det kommit väldigt många beställningar och att skorna blivit försenade.

– Det som inte får hända har tyvärr hänt. Vi ber verkligen om ursäkt för detta, din beställning kommer att skickas under dagen. Hoppas du kan förlåta oss, skrev den för dagen extra snälla och medgörliga kundtjänsten.

Så jag skickade ett svar om att det inte var någon fara.

– Jag har andra skor att gå i. Dessutom regnar det och då är basketkängor inte optimalt.

Och då fick jag till svar att jag troligtvis skulle ha skorna redan i morgon. Det stämde inte. Tur jag inte stod vid brevlådan och väntade i regnet.

I alla fall. Helgen kom. Det fortsatte att regna. Jag fortsatte att gå i mina vinterkängor. Sedan dök skorna upp. Inte i brevlådan (dubbel tur att jag inte stått där och väntat i en dryg vecka) utan till affären. Ett par gula och ett par svarta basketkängor. Jag provade en färg på varje fot och tittade ut på regnet. Sedan tog jag av mig dem och gjorde ett stilleben i stället som jag fotograferade. En gul och en svart sko. Sedan la jag ut den på Instagram med ett litet klämmigt filter som förstärkte det gula och en rätt sur text:

– Men jag spar väl dem till nästa år då förpillans dumma vår och sommar!

Man ska inte behöva ha vinterkängor i juni. Eller halsduk. Eller vantar. Jag hoppas jag har sluppit ur dem när du läser det här. Kanske har jag till och med kunnat använda mina nya basketkängor. Utomhus.

Hiss & Diss

Hiss: Inte långt kvar till semestern.

Diss: Havet lär inte värmas upp i år.

 

Jag tror inte det är tänkt att jag ska gå i annat än vinterkängor i år. Eller i år och i år. Jag snörade på mig dem i oktober och sedan dess har de varit på, känns det som. Det är lite som att de har växt fast. Förra året köpte jag nya basketkängor i mars och använde dem direkt. Har jag för mig. I alla fall inomhus. I år passerade både mars och april revy och nästan maj också innan jag gjorde slag i saken. Inte för att det behövdes vädermässigt. Mer för att jag tänkte att någon gång måste väl sommaren komma.

Jag beställde skorna. Två par. Ett par gula och ett par svarta. Sedan satte jag mig vid brevlådan och väntade. Nej, det gjorde jag väl inte riktigt. Det hade varit både onödigt och långtråkigt. Skorna hade nämligen ingen exakt dag för sitt anländande. Det kunde ta mellan en och fyra arbetsdagar. När de hade gått hade jag fortfarande inte fått några skor. Men jag hade heller inte betalat några skor, så jag brydde mig inte jättemycket.

Ett mejl fick jag däremot. Om att det kommit väldigt många beställningar och att skorna blivit försenade.

– Det som inte får hända har tyvärr hänt. Vi ber verkligen om ursäkt för detta, din beställning kommer att skickas under dagen. Hoppas du kan förlåta oss, skrev den för dagen extra snälla och medgörliga kundtjänsten.

Så jag skickade ett svar om att det inte var någon fara.

– Jag har andra skor att gå i. Dessutom regnar det och då är basketkängor inte optimalt.

Och då fick jag till svar att jag troligtvis skulle ha skorna redan i morgon. Det stämde inte. Tur jag inte stod vid brevlådan och väntade i regnet.

I alla fall. Helgen kom. Det fortsatte att regna. Jag fortsatte att gå i mina vinterkängor. Sedan dök skorna upp. Inte i brevlådan (dubbel tur att jag inte stått där och väntat i en dryg vecka) utan till affären. Ett par gula och ett par svarta basketkängor. Jag provade en färg på varje fot och tittade ut på regnet. Sedan tog jag av mig dem och gjorde ett stilleben i stället som jag fotograferade. En gul och en svart sko. Sedan la jag ut den på Instagram med ett litet klämmigt filter som förstärkte det gula och en rätt sur text:

– Men jag spar väl dem till nästa år då förpillans dumma vår och sommar!

Man ska inte behöva ha vinterkängor i juni. Eller halsduk. Eller vantar. Jag hoppas jag har sluppit ur dem när du läser det här. Kanske har jag till och med kunnat använda mina nya basketkängor. Utomhus.

Hiss & Diss

Hiss: Inte långt kvar till semestern.

Diss: Havet lär inte värmas upp i år.

 

  • PETRA LUNDGREN