21 sep 2015 04:00

21 sep 2015 04:00

Ett hejdundrande roligt kalas med objuden gäst

PETRA LUNDGREN

  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Kalas där man sitter runt ett bord hela tiden och äter och äter och äter och alla är uppklädda till tänderna är inte min grej. Då kryper det i hela kroppen och jag vill äta så fort jag kan och sedan gå hem. Som tur är ordnar min kompis Ritha inte sådana kalas. Här stod stolarna i en ring när man kom och borden stod längs väggarna. Sedan fick vi leka. Eller ja, improvisera. Sedan möbla och duka tillsammans. Vi fick sitta kring bord, visst, men vi fick en uppgift att lösa och det kom in störande moment man drog från kort som: Res dig upp när du säger något och om någon reser sig ställ dig upp och ropa: Hurra Ritha! Det blev ingen lugn tillställning minsann. Droppen som nog var kalasets mest teatrande gäst fejkade till slut sitt kort och läste:

– Du är dig själv!

– Det står det ju inte, sa jag.

Sedan spårade det ur helt när korten sa att hon var ett barn och jag var kraftigt berusad. Det blev en lång historia om en öde ö dit man åkte i en båt med öl i och på ön fanns det kannibaler och en fyr som vi byggde av en ölflaska och ett ljus. Sedan skulle vi duka ut och då fick jag bära den där tallriken med kannibalsoppan på. Det var minsann inte lätt. Men roligt.

Jag fick också den stora äran att improvisera ihop med Gazbazz impro. Det var så jäkla kul och publiken var så bra. Vissa scener spelade vi delvis med repliklappar som publiken skrivit. Tommy hade glömt sina glasögon och fick låna ett par som han inte kunde läsa med, vilket gav en extra krydda åt det hela. Jag hjälpte helt enkelt honom att läsa och insåg att jag ju var värsta tankeläsaren.

Scenen utspelade sig i en oas.

– Titta en blomma, sa Tommy.

– Ja, det är den enda i sitt slag, sa jag och plockade den.

– Får man lukta, sa han och gjorde det.

– Det är en köttätande blomma, nu har du ingen näsa, sa jag.

Det var verkligen ett hejdundrande skojigt kalas. Men det roligaste var nog ändå Berndt som var där vid den hyrda stugan i skogen när jag kom. Han pratade med alla och alla pratade med honom. Men ingen kände honom och han kände ingen, allra minst Ritha. Det visade sig att han hade kommit dit på fel dag. Till fel kalas. Men han fick självklart stanna, det var några som var sjuka så det fanns ändå plats. Ritha, och Droppen, har som vana att smita in på fester som de inte är bjudna på.

– För äventyrets skull. Så var det inte alldeles fantastiskt att jag fick denna present på min egen dag, summerade Ritha festen.

Jo, det tycker jag minsann. Och jag tycker också att Ritha borde fylla jämnt lite oftare.

Hiss

Att få träffa massa roligt folk som är ungefär som en själv. Då behövs inga krusiduller.

Diss

Att John Blund sömnströssel tycks vara av dålig kvalitet. Trött på att vakna varje natt.

Kalas där man sitter runt ett bord hela tiden och äter och äter och äter och alla är uppklädda till tänderna är inte min grej. Då kryper det i hela kroppen och jag vill äta så fort jag kan och sedan gå hem. Som tur är ordnar min kompis Ritha inte sådana kalas. Här stod stolarna i en ring när man kom och borden stod längs väggarna. Sedan fick vi leka. Eller ja, improvisera. Sedan möbla och duka tillsammans. Vi fick sitta kring bord, visst, men vi fick en uppgift att lösa och det kom in störande moment man drog från kort som: Res dig upp när du säger något och om någon reser sig ställ dig upp och ropa: Hurra Ritha! Det blev ingen lugn tillställning minsann. Droppen som nog var kalasets mest teatrande gäst fejkade till slut sitt kort och läste:

– Du är dig själv!

– Det står det ju inte, sa jag.

Sedan spårade det ur helt när korten sa att hon var ett barn och jag var kraftigt berusad. Det blev en lång historia om en öde ö dit man åkte i en båt med öl i och på ön fanns det kannibaler och en fyr som vi byggde av en ölflaska och ett ljus. Sedan skulle vi duka ut och då fick jag bära den där tallriken med kannibalsoppan på. Det var minsann inte lätt. Men roligt.

Jag fick också den stora äran att improvisera ihop med Gazbazz impro. Det var så jäkla kul och publiken var så bra. Vissa scener spelade vi delvis med repliklappar som publiken skrivit. Tommy hade glömt sina glasögon och fick låna ett par som han inte kunde läsa med, vilket gav en extra krydda åt det hela. Jag hjälpte helt enkelt honom att läsa och insåg att jag ju var värsta tankeläsaren.

Scenen utspelade sig i en oas.

– Titta en blomma, sa Tommy.

– Ja, det är den enda i sitt slag, sa jag och plockade den.

– Får man lukta, sa han och gjorde det.

– Det är en köttätande blomma, nu har du ingen näsa, sa jag.

Det var verkligen ett hejdundrande skojigt kalas. Men det roligaste var nog ändå Berndt som var där vid den hyrda stugan i skogen när jag kom. Han pratade med alla och alla pratade med honom. Men ingen kände honom och han kände ingen, allra minst Ritha. Det visade sig att han hade kommit dit på fel dag. Till fel kalas. Men han fick självklart stanna, det var några som var sjuka så det fanns ändå plats. Ritha, och Droppen, har som vana att smita in på fester som de inte är bjudna på.

– För äventyrets skull. Så var det inte alldeles fantastiskt att jag fick denna present på min egen dag, summerade Ritha festen.

Jo, det tycker jag minsann. Och jag tycker också att Ritha borde fylla jämnt lite oftare.

Hiss

Att få träffa massa roligt folk som är ungefär som en själv. Då behövs inga krusiduller.

Diss

Att John Blund sömnströssel tycks vara av dålig kvalitet. Trött på att vakna varje natt.