30 mar 2015 06:00

30 mar 2015 06:00

Spännande med visioner

Det här med idrottsanläggningar, eller snarare bristen på dem är en fråga som ständigt känns aktuell.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

När det gäller fotboll presenterades det i förra veckan en vision för hur Skövde skall tillföras fler planer. Även en lösning för friidrotten finns med i visionen.

Det är ledare i Våmbs IF som kläckt idén om att anlägga ett antal nya fotbollsplaner i det södra brottet vid Claesborg.

Nu lär det här med en idrottsanläggning säkert bara stanna vid en vision. Området är känsligt ur naturperspektiv och det finns ett beslut om fågelskydd. Dessutom berörs området av de planer som finns för trafiksituationen. Snart gäller det göra något åt sträckningen av väg 49 mellan Skövde och Skara. Hela vägen från motorvägsstumpen mellan Skara och Axvall till Skövde borde byggas ut och i Skövde är infarten med flaskhalsen vid Hallenbergsrondellen ett stort problem som borde ha åtgärdats för länge sedan.

Hur som helst gillar jag när ideella idrottsledare har idéer och visioner, även om det kanske den här gången inte blir mer än en vision, men att Skövde behöver tillföras mer anläggningar för idrott är helt klart.

Nu kommer Skövde att få två nya konstgräsplaner på Lillegården, men att omvandla naturgräs till konstgräs känns inte bra. Här borde man ta chansen att tillföra kommunen två nya planer istället. Idéer och planer för detta finns och har diskuterats.

Sedan det här med Södermalms IP. Den centralt belägna matcharenan som ligger på attraktiv mark för exempelvis bostäder. Bristen på bostäder är ett annat akut problem om Skövde skall kunna växa och infria sina expansionsmål. Idrottsplatsen och den gamla idrottshallen som är grannar kommer att försvinna, men det gäller naturligtvis att skapa hållbara alternativ. Just nu känns Idrottshallen som en nödvändighet, inte minst aktualiserat förra helgen då HK Countrys avancemang till allsvenskan åter fyllde hallen, men på sikt finns det ingen framtid för hallen och IP.

En ny matcharena för fotboll anser jag skall ligga på Lillegården, sedan gäller det att hitta en lösning för friidrotten också.

Hur som helst gäller det för våra makthavare att vara lyhörd för de idéer som kommer inifrån idrotten. Förslag är värda att behandlas med respekt.

Det finns mycket kraft i folkrörelsen idrott. Ett bra exempel är det jobb som Skultorps IF just nu lägger ner på en näridrottsplats med konstgräs vid Orkanvallen. Stor som en sjumannaplan och som gjord för spontanfotboll. Invigningen är planerad till augusti då klubben fyller 75 år.

På tal om idrott som folkrörelse. Tom Alandhs TV-dokumentär om Tord Grip var lysande och visade sidor av idrotten när den är som bäst. Engagemanget i Kosovo tillsammans med skövdebon Albert Bunjaki, som är förbundskapten, var extra intressant.

När det gäller fotboll presenterades det i förra veckan en vision för hur Skövde skall tillföras fler planer. Även en lösning för friidrotten finns med i visionen.

Det är ledare i Våmbs IF som kläckt idén om att anlägga ett antal nya fotbollsplaner i det södra brottet vid Claesborg.

Nu lär det här med en idrottsanläggning säkert bara stanna vid en vision. Området är känsligt ur naturperspektiv och det finns ett beslut om fågelskydd. Dessutom berörs området av de planer som finns för trafiksituationen. Snart gäller det göra något åt sträckningen av väg 49 mellan Skövde och Skara. Hela vägen från motorvägsstumpen mellan Skara och Axvall till Skövde borde byggas ut och i Skövde är infarten med flaskhalsen vid Hallenbergsrondellen ett stort problem som borde ha åtgärdats för länge sedan.

Hur som helst gillar jag när ideella idrottsledare har idéer och visioner, även om det kanske den här gången inte blir mer än en vision, men att Skövde behöver tillföras mer anläggningar för idrott är helt klart.

Nu kommer Skövde att få två nya konstgräsplaner på Lillegården, men att omvandla naturgräs till konstgräs känns inte bra. Här borde man ta chansen att tillföra kommunen två nya planer istället. Idéer och planer för detta finns och har diskuterats.

Sedan det här med Södermalms IP. Den centralt belägna matcharenan som ligger på attraktiv mark för exempelvis bostäder. Bristen på bostäder är ett annat akut problem om Skövde skall kunna växa och infria sina expansionsmål. Idrottsplatsen och den gamla idrottshallen som är grannar kommer att försvinna, men det gäller naturligtvis att skapa hållbara alternativ. Just nu känns Idrottshallen som en nödvändighet, inte minst aktualiserat förra helgen då HK Countrys avancemang till allsvenskan åter fyllde hallen, men på sikt finns det ingen framtid för hallen och IP.

En ny matcharena för fotboll anser jag skall ligga på Lillegården, sedan gäller det att hitta en lösning för friidrotten också.

Hur som helst gäller det för våra makthavare att vara lyhörd för de idéer som kommer inifrån idrotten. Förslag är värda att behandlas med respekt.

Det finns mycket kraft i folkrörelsen idrott. Ett bra exempel är det jobb som Skultorps IF just nu lägger ner på en näridrottsplats med konstgräs vid Orkanvallen. Stor som en sjumannaplan och som gjord för spontanfotboll. Invigningen är planerad till augusti då klubben fyller 75 år.

På tal om idrott som folkrörelse. Tom Alandhs TV-dokumentär om Tord Grip var lysande och visade sidor av idrotten när den är som bäst. Engagemanget i Kosovo tillsammans med skövdebon Albert Bunjaki, som är förbundskapten, var extra intressant.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.