15 jun 2015 12:33

15 jun 2015 12:33

Sommarmusik på äldreboenden

KULTUR: Jazz och folkmusik

Kultursatsningen Kulturkontakten fortsätter i sommar med folkmusik och jazz.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

”Kan du inte ta dig till musiken tar vi musiken till dig”. Med det budskapet låter projektet Kulturkontakten de boende på äldreboenden få uppleva kultur i form av musik och så småningom även konst.

Jazz i Stenstorp

Under ett års tid framförs över 250 konserter i tre kommuner i Skaraborg. För Falköpings del handlar det om 96 framträdanden på äldreboenden, dagverksamheter och dagcentraler. Musiken är en blandning med allt från visor till jazz och folkmusik.

I juli gästas flera äldreboenden av en jazzduo bestående av Andreas Backelund och Mattias Engström. Ranliden, Stenstorp och Frökindsgården i Kinnarp är några av spelplatserna.

Folkmusik med Vittra

I augusti åker folkmusikgruppen Vittra på turné. Gruppen består av Anna Dahlgren Johansson, Åsa Björkman och Karin Sjöberg som har sina rötter i Floby och Gökhem. Vittra kommer att bjuda på svensk, norsk och brittisk folkmusik. De framträder bland annat på Ranliden, Stenstorp, Floby och Elvagården i Vartofta.

”Kan du inte ta dig till musiken tar vi musiken till dig”. Med det budskapet låter projektet Kulturkontakten de boende på äldreboenden få uppleva kultur i form av musik och så småningom även konst.

Jazz i Stenstorp

Under ett års tid framförs över 250 konserter i tre kommuner i Skaraborg. För Falköpings del handlar det om 96 framträdanden på äldreboenden, dagverksamheter och dagcentraler. Musiken är en blandning med allt från visor till jazz och folkmusik.

I juli gästas flera äldreboenden av en jazzduo bestående av Andreas Backelund och Mattias Engström. Ranliden, Stenstorp och Frökindsgården i Kinnarp är några av spelplatserna.

Folkmusik med Vittra

I augusti åker folkmusikgruppen Vittra på turné. Gruppen består av Anna Dahlgren Johansson, Åsa Björkman och Karin Sjöberg som har sina rötter i Floby och Gökhem. Vittra kommer att bjuda på svensk, norsk och brittisk folkmusik. De framträder bland annat på Ranliden, Stenstorp, Floby och Elvagården i Vartofta.