04 mar 2016 06:00

04 mar 2016 06:00

Hornborgasjön får ny entré

FALKÖPING: Del i förnyelseprojektet

Lagom till transäsongen 2017 ska en ny entrébyggnad stå klar vid Hornborgasjön. Efter regeringens klartecken planeras nu byggstarten till maj i år.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Café, hörsal och kontor. Det är vad som kommer att finnas i den nya entrébyggnaden vid Hornborgasjön.

I maj påbörjas byggnationen av den nya entrén som beräknas stå klar att möta besökarna till transäsongen 2017.

– Härligt, nu tar vi nästa stora steg i förnyelsen av Hornborgasjön som ett av Sveriges bästa besöksmål, säger Jörel Holmberg, chef för Länsstyrelsens enhet för naturförvaltning i ett pressmeddelande.

Den nya entrébyggnaden är en del i Hornborgasjöns omfattande förnyelseprojekt.

En tidigare satsning i projektet var ombyggnationen av naturrum som färdigställdes i fjol.

Hög tillgänglighet

Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön, uttrycker belåtenhet i ett pressmeddelande:

– Resultatet blev fantastiskt. Vi har haft mängder av nöjda besökare.

– Många har dock saknat caféet och hörsalen som fick lämna plats åt den nya utställningen. Med den nya entrébyggnaden kommer besökarna åter att kunna erbjudas god service och hög tillgänglighet i en fantastisk miljö.

Arkitekturum har ritat entrén som kommer att byggas av Asplunds bygg.

Café, hörsal och kontor. Det är vad som kommer att finnas i den nya entrébyggnaden vid Hornborgasjön.

I maj påbörjas byggnationen av den nya entrén som beräknas stå klar att möta besökarna till transäsongen 2017.

– Härligt, nu tar vi nästa stora steg i förnyelsen av Hornborgasjön som ett av Sveriges bästa besöksmål, säger Jörel Holmberg, chef för Länsstyrelsens enhet för naturförvaltning i ett pressmeddelande.

Den nya entrébyggnaden är en del i Hornborgasjöns omfattande förnyelseprojekt.

En tidigare satsning i projektet var ombyggnationen av naturrum som färdigställdes i fjol.

Hög tillgänglighet

Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön, uttrycker belåtenhet i ett pressmeddelande:

– Resultatet blev fantastiskt. Vi har haft mängder av nöjda besökare.

– Många har dock saknat caféet och hörsalen som fick lämna plats åt den nya utställningen. Med den nya entrébyggnaden kommer besökarna åter att kunna erbjudas god service och hög tillgänglighet i en fantastisk miljö.

Arkitekturum har ritat entrén som kommer att byggas av Asplunds bygg.