31 okt 2014 10:00

23 jan 2015 15:53

Uppdrag rädda Saltön

Södra vägen till Saltön
Av Viveca Lärn
Wahlström & Widstrand
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

I den här boken möts invånarna på Saltön och Öster om Heden-gänget. Åke och Holger bor inte ihop längre och Holger har blivit utköpt från tobakshandeln, han har träffat en kvinna som ärvt ett hus på Saltön. Roger och Samantha har skilt sig och Samantha bor kvar i lägenheten men Roger har flyttat till Saltön, han har köpt MacFies hus. Saltöborna försöker göra ön populär hela året och baddräktsdesignern Philip har startar ett spa. Där jobbar nu ärkerivalerna Johanna och Emily, den ena i receptionen och den andra på hälsorestaurangen. Emily som är mycket matglad trivs inte riktigt med att laga hälsomat så hon tar saken i egna händer något som inte blir så uppskattat av ägaren men uppskattas av gästerna.

Har man läst de andra böckerna av Viveca Lärn är den här speciell för alla härliga karaktärer kopplas samman med varandra, så jag hoppas på en fortsättning.

I den här boken möts invånarna på Saltön och Öster om Heden-gänget. Åke och Holger bor inte ihop längre och Holger har blivit utköpt från tobakshandeln, han har träffat en kvinna som ärvt ett hus på Saltön. Roger och Samantha har skilt sig och Samantha bor kvar i lägenheten men Roger har flyttat till Saltön, han har köpt MacFies hus. Saltöborna försöker göra ön populär hela året och baddräktsdesignern Philip har startar ett spa. Där jobbar nu ärkerivalerna Johanna och Emily, den ena i receptionen och den andra på hälsorestaurangen. Emily som är mycket matglad trivs inte riktigt med att laga hälsomat så hon tar saken i egna händer något som inte blir så uppskattat av ägaren men uppskattas av gästerna.

Har man läst de andra böckerna av Viveca Lärn är den här speciell för alla härliga karaktärer kopplas samman med varandra, så jag hoppas på en fortsättning.

  • Yvonne Keymer