16 feb 2017 17:24

16 feb 2017 17:24

Traditionellt måleri hos Galleri Lucifer

SKÖVDE: Eva Hjertberg-Jakobsson ställer ut

Det är för femte gången som konstnären Eva Hjertberg-Jakobsson ställer ut på Galleri Lucifer, och nu har låtit sig inspireras av några av de gamla mästarna i sitt måleri.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Flera av hennes målningar är alldeles nya men har ändå något väldigt bekant och igenkännande över sig. Inte så konstigt när man lätt känner igen Mona-Lisa som används som inspiration till den nyfärska bild Eva Hjertberg-Jakobsson skapat. Andra gamla mästare finns med som idégivare vilket några av titlarna på hennes konstverk vittnar om, Fritt efter Chardin och Fritt efter Dürer berättar om förlagorna.

– Jag har haft en del bilder som förlagor, jag gillar ju måleri och man har en vit duk framför sig som ska fyllas, säger Eva Hjertberg-Jakobsson.

Flera av hennes målningar är alldeles nya men har ändå något väldigt bekant och igenkännande över sig. Inte så konstigt när man lätt känner igen Mona-Lisa som används som inspiration till den nyfärska bild Eva Hjertberg-Jakobsson skapat. Andra gamla mästare finns med som idégivare vilket några av titlarna på hennes konstverk vittnar om, Fritt efter Chardin och Fritt efter Dürer berättar om förlagorna.

– Jag har haft en del bilder som förlagor, jag gillar ju måleri och man har en vit duk framför sig som ska fyllas, säger Eva Hjertberg-Jakobsson.