23 feb 2014 15:46

23 jan 2015 15:39

"Det är ansvarslöst att stänga"

500 namnunderskrifter hjälpte inte. I fredags fick de som är listade på Kinnekullehälsans vårdcentral i Timmersdala ett brev om att vårdcentralen flyttar in till stan.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

SLA skrev i förra veckan om engagemanget för att få vårdcentralen att stanna kvar i samhället. 500 namnunderskrifter samlades in. Men det räckte alltså inte. De aviserade neddragningarna blir av och vid månadsskiftet mars/april bommas vårdcentralen igen.

Timmersdalarborna får då åka in till Skövde i stället för doktorsbesök. Kinnekullehälsan anger i brevet att det är på grund av undermåliga lokaler man flyttar. Ett argument som inte biter på Berndt Sträng, som var med och samlade in namnunderskrifterna.

– Det är ansvarslöst att stänga. Kinnekullehälsan och Skövde kommun kunde ha samarbetat och rustat upp lokalerna. Båda har ett ansvar, säger han till SLA.

Servicen för äldreboendet Billingsdal och hemvården ska dock inte påverkas av flytten.

SLA skrev i förra veckan om engagemanget för att få vårdcentralen att stanna kvar i samhället. 500 namnunderskrifter samlades in. Men det räckte alltså inte. De aviserade neddragningarna blir av och vid månadsskiftet mars/april bommas vårdcentralen igen.

Timmersdalarborna får då åka in till Skövde i stället för doktorsbesök. Kinnekullehälsan anger i brevet att det är på grund av undermåliga lokaler man flyttar. Ett argument som inte biter på Berndt Sträng, som var med och samlade in namnunderskrifterna.

– Det är ansvarslöst att stänga. Kinnekullehälsan och Skövde kommun kunde ha samarbetat och rustat upp lokalerna. Båda har ett ansvar, säger han till SLA.

Servicen för äldreboendet Billingsdal och hemvården ska dock inte påverkas av flytten.