02 feb 2015 16:20

02 feb 2015 16:22

Åtal för rånförsök dröjer

En av de misstänkta för det grova rånförsöket mot Shell i mitten av januari har omhäktats. De två andra misstänkta har försatts på fri fot.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

De tre, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från Södertälje, häktades efter rånförsöket. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken och sköt ett skott i luften med en pistol. De tre männen förnekar brott och har också haft olika förklaringar till varför de befann sig i närheten av butiken efter rånet.

De två Skövdeborna har nu försatts på fri fot i avvaktan på åtal. Det finns inte längre skäl att ha dem häktade anser åklagaren. Däremot omhäktades 29-åringen, den man som misstänks för själva gärningen. Åtal ska komma om två veckor.

De tre, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från Södertälje, häktades efter rånförsöket. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken och sköt ett skott i luften med en pistol. De tre männen förnekar brott och har också haft olika förklaringar till varför de befann sig i närheten av butiken efter rånet.

De två Skövdeborna har nu försatts på fri fot i avvaktan på åtal. Det finns inte längre skäl att ha dem häktade anser åklagaren. Däremot omhäktades 29-åringen, den man som misstänks för själva gärningen. Åtal ska komma om två veckor.