03 sep 2015 13:00

03 sep 2015 13:03

Pulsåder punkterades

IVO

  Skriv ut artikeln      Rätta fel

En hjärtpatient på Skaraborgs sjukhus skulle få en nål insatt i en ven i ljumsken, men den punkterade i stället en pulsåder. Väl uppe på avdelningen sjönk patientens blodtryck och pulsen försvann. Kvinnan fick opereras akut och fick därefter en lång konvalescens.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Ärendet avslutas utan kritik och Ivo fanns en risk att sätta nålen i ljumsken, men att det inte gick att sätta den på något annat ställe.

En hjärtpatient på Skaraborgs sjukhus skulle få en nål insatt i en ven i ljumsken, men den punkterade i stället en pulsåder. Väl uppe på avdelningen sjönk patientens blodtryck och pulsen försvann. Kvinnan fick opereras akut och fick därefter en lång konvalescens.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Ärendet avslutas utan kritik och Ivo fanns en risk att sätta nålen i ljumsken, men att det inte gick att sätta den på något annat ställe.