27 nov 2015 15:56

27 nov 2015 15:56

Tuben invigdes på nytt

SKÖVDE: Omfattande renovering färdig

Efter en omfattande renovering återinvigdes Tuben på Skövde Resecentrum.
Med nya fräscha glaspartier ger den ett helt annat intryck än före renoveringen.
– Nu är den mycket trevligare att gå i, säger Anna Åhlund som är projektledare på Trafikverket.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Tuben – som sträcker sig över spårområdet och förbinder stationshuset med parkeringen vid Boulognerparken – stod klar och invigdes 1994, men har under årens lopp tappat sin glans. Därför var behovet av en renovering stort och nu är den åter i toppskick. Tord Gustafsson respresenterade Skövde kommun på invigningen och talade varmt om Tuben.

– Jag blir så glad varje gång jag går igenom den för det är så himla snyggt, säger Gustafsson.

Han konstaterade i sitt invigningstal att en uppfräschning var nödvändig.

– Vi var jättestolta över Tuben när den var ny, men allting blir slitet efter hand och vi kom fram till att göra något åt det. Nu ser vi resultatet tydligt för det är jättefint, sa Tord.

12 000 resenärer passerar resecentrum varje dag och Erik Brandström var en av dem som reste under fredagen. Han tyckte att Tuben hade fått ett ordentligt lyft. Inte minst gladdes han åt att de smutsiga och solkiga glaspartierna var utbytta. Nu är det en helt annat utsikt jämfört med tidigare.

– Nu är det rena och fräscha fönster och det gillar vi. Nu ser man ju ut, konstaterade Brandström när han väntade i Tuben tillsammans med några vänner.

Arbetet med renoveringen har pågått sedan i juli 2014 och en hel del har hänt med övergången vid Resecentrum. Det här är några av nyheterna.

• Förbindelsegången har fått nytt material som ska göra underhållet enklare.

• En jämn temperatur över årstiderna har säkerställts genom ett nytt klimatsystem.

• Hissen på plattformen har ersatts med en ny som uppfyller de tillgänglighetskrav som finns i dag.

• Hiss och trapphus i anslutning till parkeringen har rivits och byggts upp på nytt.

Samtidigt som Tuben är återinvigd efter renovering pågår förarbetet inför en ombyggnad av Resecentrum.

– Vi har arkitekter som ritar på hur nya Resecentrum ska se ut, berättar Charlotte Mattsson på Jernhusen.

Exakt vad det landar i är oklart än så länge, men stationshuset kommer att få ett nytt utseende.

– Förmodligen blir det en helt ny framsida, avslutar Mattsson.

Tuben – som sträcker sig över spårområdet och förbinder stationshuset med parkeringen vid Boulognerparken – stod klar och invigdes 1994, men har under årens lopp tappat sin glans. Därför var behovet av en renovering stort och nu är den åter i toppskick. Tord Gustafsson respresenterade Skövde kommun på invigningen och talade varmt om Tuben.

– Jag blir så glad varje gång jag går igenom den för det är så himla snyggt, säger Gustafsson.

Han konstaterade i sitt invigningstal att en uppfräschning var nödvändig.

– Vi var jättestolta över Tuben när den var ny, men allting blir slitet efter hand och vi kom fram till att göra något åt det. Nu ser vi resultatet tydligt för det är jättefint, sa Tord.

12 000 resenärer passerar resecentrum varje dag och Erik Brandström var en av dem som reste under fredagen. Han tyckte att Tuben hade fått ett ordentligt lyft. Inte minst gladdes han åt att de smutsiga och solkiga glaspartierna var utbytta. Nu är det en helt annat utsikt jämfört med tidigare.

– Nu är det rena och fräscha fönster och det gillar vi. Nu ser man ju ut, konstaterade Brandström när han väntade i Tuben tillsammans med några vänner.

Arbetet med renoveringen har pågått sedan i juli 2014 och en hel del har hänt med övergången vid Resecentrum. Det här är några av nyheterna.

• Förbindelsegången har fått nytt material som ska göra underhållet enklare.

• En jämn temperatur över årstiderna har säkerställts genom ett nytt klimatsystem.

• Hissen på plattformen har ersatts med en ny som uppfyller de tillgänglighetskrav som finns i dag.

• Hiss och trapphus i anslutning till parkeringen har rivits och byggts upp på nytt.

Samtidigt som Tuben är återinvigd efter renovering pågår förarbetet inför en ombyggnad av Resecentrum.

– Vi har arkitekter som ritar på hur nya Resecentrum ska se ut, berättar Charlotte Mattsson på Jernhusen.

Exakt vad det landar i är oklart än så länge, men stationshuset kommer att få ett nytt utseende.

– Förmodligen blir det en helt ny framsida, avslutar Mattsson.