28 dec 2015 19:04

28 dec 2015 19:04

Trängregementet avskedar soldat

SKÖVDE: Soldat blir avskedad efter misshandelsdom

Personalansvarsnämnden avskedar en soldat från Trängregementet efter att han blivit dömd för misshandel.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

En soldat sägs upp från sin tjänst vid Trängregementet, TrängR, i Skövde. Orsaken är att mannen blivit dömd för en misshandel som inträffade i Lund i december 2013. Domen har avkunnats vid Hovrätten över Skåne och Blekinge och mannen döms till samhällstjänst samt villkorlig dom. Misshandeln bestod i att soldaten sparkat och slagit en man på en restaurang.

Personalansvarsnämnden säger i sitt beslut om uppsägningen att det inte finns förtroende för honom att inneha en tjänst vid Försvarsmakten.

En soldat sägs upp från sin tjänst vid Trängregementet, TrängR, i Skövde. Orsaken är att mannen blivit dömd för en misshandel som inträffade i Lund i december 2013. Domen har avkunnats vid Hovrätten över Skåne och Blekinge och mannen döms till samhällstjänst samt villkorlig dom. Misshandeln bestod i att soldaten sparkat och slagit en man på en restaurang.

Personalansvarsnämnden säger i sitt beslut om uppsägningen att det inte finns förtroende för honom att inneha en tjänst vid Försvarsmakten.