01 jan 2016 19:58

01 jan 2016 20:07

Körig dag på pizzerian

SKÖVDE: Fullbemanning för att mätta besökare

American pizza today, på hörnet av Sandtorget, hade under nyårsdagen mycket att göra. Många Skövdebor ville stilla sin hunger med något salt och flötigt.
– I dag är det nästan för mycket att göra, säger ägaren Joseph Issa.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Annandag jul, midsommardagen och valborg får alla se sig slagna av den största pizzadagen av alla pizzadagar, nämligen nyårsdagen. Under nyårsafton är det många som tillbringar mycket tid framför spisen med grytor och kastruller för att tillaga en lyxig nyårssupé. Säkerligen är det lika många som tillbringar kvällen på krogen med en och annan drink och skålar både en och två gånger. Oavsett vilket var det många Skövdebor som helst slappa laga maten själva dagen efter.

Bara pizza

Att det är årets största pizzadag är något som bekräftas av Joseph Issa som äger American pizza today.

– I dag är det nästan för mycket att göra, säger han med ett leende.

Sedan sju år driver han restaurangen på hörnet av Sandtorget som även serverar tacos, sallader och rullar av olika slag.

– Men just i dag är det nästan bara pizza som efterfrågas, menar Joseph.

De populäraste pizzorna är El taco och Kebabpizza.

Full bemanning

I vanliga fall brukar personalstyrkan variera mellan två till tre personer, men på nyårsdagen får hela företaget rycka in.

– I dag är vi fyra som jobbar, så vi är fullbemanning.

Till skillnad mot vanliga dagar är det även fler som beställer sin pizza för avhämtning.

– Det brukar vara 60 procent som äter sin pizza här, men i dag är det cirka 80 procent som vill ta med sig sin pizza hem.

Såsen bredvid

En som tillhörde dessa 80 procent var Mikael Nilsson från Skultorp.

– Jag skulle ändå in till Skövde för att lämna tillbaka några filmer och då var det smidigt att köpa pizza samtidigt, berättar han.

Hemma väntar en hungrig och pizzasugen familj.

– Vi brukar inte köpa pizza så ofta, det är mest när barnen vill ha det, säger han.

Dagen till ära beställde familjen en kebabpizza och en Mexican, som beskrivs som ”hot hot”.

– En sådan här dag är det ingen som orkar laga mat och då är det pizza ett bra alternativ, säger han innan han tar med sig sina varma kartonger ut i mörkret.

Även vännerna Fredrik Nyman och Fredrik Slijehult från Tibro respektive Tidaholm var sugna på en pizza efter en livlig nyårsafton.

– För mig gick det lite överstyr och jag missade bussen hem, men det var en kul kväll, säger Nyman.

På grund av detta fick Fredrik Siljehult hämta sin vän i Skövde på nyårsdagen och de passade då på att ta en pizza tillsammans.

– Jag äter kebabpizza med hälften kebab och hälften capricciosa med såsen bredvid, säger Siljehult.

– Jag äter en vanlig kebab, men jag glömde säga att jag ville ha såsen bredvid, det är bättre att kunna bestämma själv hur mycket man vill ha, menar Nyman.

Annandag jul, midsommardagen och valborg får alla se sig slagna av den största pizzadagen av alla pizzadagar, nämligen nyårsdagen. Under nyårsafton är det många som tillbringar mycket tid framför spisen med grytor och kastruller för att tillaga en lyxig nyårssupé. Säkerligen är det lika många som tillbringar kvällen på krogen med en och annan drink och skålar både en och två gånger. Oavsett vilket var det många Skövdebor som helst slappa laga maten själva dagen efter.

Bara pizza

Att det är årets största pizzadag är något som bekräftas av Joseph Issa som äger American pizza today.

– I dag är det nästan för mycket att göra, säger han med ett leende.

Sedan sju år driver han restaurangen på hörnet av Sandtorget som även serverar tacos, sallader och rullar av olika slag.

– Men just i dag är det nästan bara pizza som efterfrågas, menar Joseph.

De populäraste pizzorna är El taco och Kebabpizza.

Full bemanning

I vanliga fall brukar personalstyrkan variera mellan två till tre personer, men på nyårsdagen får hela företaget rycka in.

– I dag är vi fyra som jobbar, så vi är fullbemanning.

Till skillnad mot vanliga dagar är det även fler som beställer sin pizza för avhämtning.

– Det brukar vara 60 procent som äter sin pizza här, men i dag är det cirka 80 procent som vill ta med sig sin pizza hem.

Såsen bredvid

En som tillhörde dessa 80 procent var Mikael Nilsson från Skultorp.

– Jag skulle ändå in till Skövde för att lämna tillbaka några filmer och då var det smidigt att köpa pizza samtidigt, berättar han.

Hemma väntar en hungrig och pizzasugen familj.

– Vi brukar inte köpa pizza så ofta, det är mest när barnen vill ha det, säger han.

Dagen till ära beställde familjen en kebabpizza och en Mexican, som beskrivs som ”hot hot”.

– En sådan här dag är det ingen som orkar laga mat och då är det pizza ett bra alternativ, säger han innan han tar med sig sina varma kartonger ut i mörkret.

Även vännerna Fredrik Nyman och Fredrik Slijehult från Tibro respektive Tidaholm var sugna på en pizza efter en livlig nyårsafton.

– För mig gick det lite överstyr och jag missade bussen hem, men det var en kul kväll, säger Nyman.

På grund av detta fick Fredrik Siljehult hämta sin vän i Skövde på nyårsdagen och de passade då på att ta en pizza tillsammans.

– Jag äter kebabpizza med hälften kebab och hälften capricciosa med såsen bredvid, säger Siljehult.

– Jag äter en vanlig kebab, men jag glömde säga att jag ville ha såsen bredvid, det är bättre att kunna bestämma själv hur mycket man vill ha, menar Nyman.

  • Anna Leijon