27 jan 2016 17:33

27 jan 2016 17:43

Domstol förtegen om Lisa-ärendet

LISA-MORDET: Oklart om yrkande

Hovrätten vill inte kommentera om man överlägger om advokatens yrkade gällande en rättspsykiatrisk undersökning av Nerijus Bilevicius om han döms för mordet på Lisa Holm.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

I måndags avslutades rättegången i hovrätten mot Nerijus Bilevicius som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord. Advokaten Inger Rönnbäck yrkade då att klienten ska frikännas och försättas på fri fot i avvaktan på dom. Det sista yrkandet fick hon svar på redan under tisdagen då hovrätten beslutade att han ska vara kvar i häktet tills dom meddelas i målet eller annat beslutas. Just innan rättegången skulle avslutas yrkade Rönnbäck också på en rättspsykiatrisk undersökning av Bilevicius i det fall han döms för mordet.

Men om detta yrkande har ingått i de överläggningar som hovrätten har genomfört vill hovrättsrådet Martin Andersson inte kommentera.

– Nej, jag vill inte säga något alls om detta ärendet. Men rent generellt kan man säga att fram till dess att dom meddelas i ett ärende kan domstolen komma med beslut i olika frågor. Det finns ingen särskild tidsgräns.

I måndags avslutades rättegången i hovrätten mot Nerijus Bilevicius som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord. Advokaten Inger Rönnbäck yrkade då att klienten ska frikännas och försättas på fri fot i avvaktan på dom. Det sista yrkandet fick hon svar på redan under tisdagen då hovrätten beslutade att han ska vara kvar i häktet tills dom meddelas i målet eller annat beslutas. Just innan rättegången skulle avslutas yrkade Rönnbäck också på en rättspsykiatrisk undersökning av Bilevicius i det fall han döms för mordet.

Men om detta yrkande har ingått i de överläggningar som hovrätten har genomfört vill hovrättsrådet Martin Andersson inte kommentera.

– Nej, jag vill inte säga något alls om detta ärendet. Men rent generellt kan man säga att fram till dess att dom meddelas i ett ärende kan domstolen komma med beslut i olika frågor. Det finns ingen särskild tidsgräns.