04 apr 2016 16:54

04 apr 2016 18:50

Ny matfest är igång

NÖJE: "Det gäller att hänga på trenden"

Ännu en matfest har sett dagens ljus i Skövde.
På måndagen drog Restaurangveckan igång i centrum.
– Vi börjar bli många krogar, det är viktigt att visa upp sig, säger Albert Khalaf som driver Sällskapet.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

För inte så länge sedan låg nästan all mat- och dryckfokus i Skövde på Matfestivalen.

Så är det inte längre.

I början av mars lockade stans första öl- och whiskeymässa tusentals besökare.

Förra veckan serverades Skövdeborna Traditional market på Hertig Johans torg.

I fredags presenterades Swedish outdoor festival – där bland annat SM i utomhusmatlagning kommer avgöras – och nu har alltså Restaurangveckan dragit igång.

Tvårätters

På de elva krogarna som är med i satsningen kan man till och med lördag äta en tvårättersmeny för 200 kronor.

Idén togs fram i Skövde citys restauranggrupp.

– Det finns i andra städer som Jönköping och Lidköping och vi har sett att det är ett jättebra koncept, säger Gustaf Wikblom på Skövde city som koordinerat det hela.

Veckodagar

Restaurangerna som är med i satsningen är Bishops Arms, Sällskapet, Pitchers, Scandic Billingen, Pims, Mangos, Glädje, Riviera, Mikes, O'Learys och Pinchos. Anledningen är enkel.

– Vi hoppas att fler kommer ut och äter på veckodagarna, säger Zimon Brohede på Bishops Arms.

– Och det är kul att göra något tillsammans. Vi hoppas restaurangveckan ska komma tillbaka nästa vår, fortsätter Wikblom.

”Olika saker”

Att Skövdeborna skulle vara mätta och belåtna efter förra veckans matmarknad tror inte krögarna.

– Nej, det är två helt olika saker, säger Brohede.

– Datumet för Restaurangveckan var satt sedan tidigare, säger Wikblom.

Han ser det stora intresset för mat och dryck som en tillgång.

– Det gäller att hänga på trenden, säger han.

För inte så länge sedan låg nästan all mat- och dryckfokus i Skövde på Matfestivalen.

Så är det inte längre.

I början av mars lockade stans första öl- och whiskeymässa tusentals besökare.

Förra veckan serverades Skövdeborna Traditional market på Hertig Johans torg.

I fredags presenterades Swedish outdoor festival – där bland annat SM i utomhusmatlagning kommer avgöras – och nu har alltså Restaurangveckan dragit igång.

Tvårätters

På de elva krogarna som är med i satsningen kan man till och med lördag äta en tvårättersmeny för 200 kronor.

Idén togs fram i Skövde citys restauranggrupp.

– Det finns i andra städer som Jönköping och Lidköping och vi har sett att det är ett jättebra koncept, säger Gustaf Wikblom på Skövde city som koordinerat det hela.

Veckodagar

Restaurangerna som är med i satsningen är Bishops Arms, Sällskapet, Pitchers, Scandic Billingen, Pims, Mangos, Glädje, Riviera, Mikes, O'Learys och Pinchos. Anledningen är enkel.

– Vi hoppas att fler kommer ut och äter på veckodagarna, säger Zimon Brohede på Bishops Arms.

– Och det är kul att göra något tillsammans. Vi hoppas restaurangveckan ska komma tillbaka nästa vår, fortsätter Wikblom.

”Olika saker”

Att Skövdeborna skulle vara mätta och belåtna efter förra veckans matmarknad tror inte krögarna.

– Nej, det är två helt olika saker, säger Brohede.

– Datumet för Restaurangveckan var satt sedan tidigare, säger Wikblom.

Han ser det stora intresset för mat och dryck som en tillgång.

– Det gäller att hänga på trenden, säger han.