18 apr 2016 12:07

18 apr 2016 13:16

Inleder upprop om sjukhuset

MARIESTAD

Socialdemokraterna startar ett upprop för att rädda kvar medicinavdelningen vid Mariestads sjukhus.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Majoriteten av styrelsen för Skaraborgs sjukhus vill flytta avdelningen till Skövde, vilket fått S att reagera. Avdelningen i Mariestad menar att en nedläggning skulle vara detsamma som att den anrika sjukhusverksamheten i staden försvinner.

– Vi står bakom regionfullmäktiges beslut att det ska finnas fyra sjukhus i Skaraborg, säger Ida Ekeroth och Susanne Larsson, tillträdande oppositionsråd Mariestad respektive vice ordförande östra hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen har S en presskonferens i Mariestad, samtidigt startar en namninsamling för att behålla sjukhuset.

Majoriteten av styrelsen för Skaraborgs sjukhus vill flytta avdelningen till Skövde, vilket fått S att reagera. Avdelningen i Mariestad menar att en nedläggning skulle vara detsamma som att den anrika sjukhusverksamheten i staden försvinner.

– Vi står bakom regionfullmäktiges beslut att det ska finnas fyra sjukhus i Skaraborg, säger Ida Ekeroth och Susanne Larsson, tillträdande oppositionsråd Mariestad respektive vice ordförande östra hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen har S en presskonferens i Mariestad, samtidigt startar en namninsamling för att behålla sjukhuset.