04 jul 2016 06:00

04 jul 2016 06:00

En hyllning till rosen i Skultorp

SKÖVDE: Öppen trädgård

Rosens dag arrangerades i Skultorp i lördags och då kunde inbjudna trädgårdsintresserade ta del av Kerstin Peterséns över 200 olika.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Det var Skaraborgsrosen av Svenska rosensällskapets första stora Öppna trädgård som hölls i Kerstin Peterséns trädgård. Inbjudna var bland annat Sällskapet trädgårdsamatörerna och trädgårdsföreningar i kringkommunerna. Det är Kerstin Peterséns föräldrahem och föräldrarna var intresserade av odling. Hon flyttade dit 1990.

– Jag har alltid varit intresserad av att stoppa fingrarna i jorden. Året innan var jag i Norditalien och det var då jag fick den stora kicken. Jag gick där bland gammaldags rosor och kryddor och tyckte att det var paradiset.

Det finns mycket mer i trädgården är rosor, bland annat träd från i princip hela världen.

Det var Skaraborgsrosen av Svenska rosensällskapets första stora Öppna trädgård som hölls i Kerstin Peterséns trädgård. Inbjudna var bland annat Sällskapet trädgårdsamatörerna och trädgårdsföreningar i kringkommunerna. Det är Kerstin Peterséns föräldrahem och föräldrarna var intresserade av odling. Hon flyttade dit 1990.

– Jag har alltid varit intresserad av att stoppa fingrarna i jorden. Året innan var jag i Norditalien och det var då jag fick den stora kicken. Jag gick där bland gammaldags rosor och kryddor och tyckte att det var paradiset.

Det finns mycket mer i trädgården är rosor, bland annat träd från i princip hela världen.