26 aug 2016 15:26

26 aug 2016 16:20

Hög klass på lokal glass

MATFESTIVALEN: Massor av delikatesser i saluhallen

Solen sken från en klarblå himmel på Matfestivalens första dag.
Särskilt på de som sålde glass och dryck i saluhallen på Hertig Johans torg.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Nystartade Sörgårdsmjölk hade perfekt väder för sin debut.

– Det känns jättebra, kul att träffa allt folk. Kall mjölk i värmen, det är fint serrö, säger Rickard Levander.

”Den här var god”

Erik Lundgren från Gula paviljongen och Wetternglass i Hjo hade också strålande utsikter.

– Det är en riktig glassdag i dag, hoppas det kommer många som är sugna, säger han.

Snart svalkade sig Leopold Grehag med en närproducerad bägare.

– Choklad är min favorit. Den här var god, säger han och mumsar vidare.

Tv-stjärna

Saluhallens alla korvar, grönsaker och delikatesser duger till och med för berömda tv-kockar.

Paul Svensson från bland annat SVT:s Gomorron Sverige handlade en salami som är täckt i brie.

– Det slog mig att det här måste vara gott till nåt som är gott med ost, den ska användas till rödbetor, förklarar han.

Nystartade Sörgårdsmjölk hade perfekt väder för sin debut.

– Det känns jättebra, kul att träffa allt folk. Kall mjölk i värmen, det är fint serrö, säger Rickard Levander.

”Den här var god”

Erik Lundgren från Gula paviljongen och Wetternglass i Hjo hade också strålande utsikter.

– Det är en riktig glassdag i dag, hoppas det kommer många som är sugna, säger han.

Snart svalkade sig Leopold Grehag med en närproducerad bägare.

– Choklad är min favorit. Den här var god, säger han och mumsar vidare.

Tv-stjärna

Saluhallens alla korvar, grönsaker och delikatesser duger till och med för berömda tv-kockar.

Paul Svensson från bland annat SVT:s Gomorron Sverige handlade en salami som är täckt i brie.

– Det slog mig att det här måste vara gott till nåt som är gott med ost, den ska användas till rödbetor, förklarar han.