30 dec 2016 09:45

30 dec 2016 11:30

Fortsatt stökigt i Ryd

SKÖVDE: Flera larm till polisen om fyrverkeridåd

Fyrverkeridåden i Södra Ryds centrum fortsatte även under torsdagskvällen.
– Många boende i området hörde av sig till oss om det stora ungdomsgäng som uppehöll på platsen och sköt mot både människor, bilar och hus, säger polisen Christer Fuxborg.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Både i tisdags och onsdags kväll larmade flera personer polisen att ett ungdomsgäng med uppemot 40 personer uppehöll sig i Ryds centrum och där höll på med fyrverkerier – detta fortsatta även på torsdagskvällen.

– Vi har fått ett antal påringningar från boende om att det skjuts raketer i Ryds centrum, ett ungdomsgäng ska ha rört sig i området kring parkeringsplatsen, vårdcentralen och skolan, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Både i tisdags och onsdags rapporterades om att ungdomarna riktade fyrverkeripjäser mot både människor, hus och bilar. I onsdags kväll blev också en kvinna träffad rakt i ansiktet. Kvinnan fick lättare skador men hennes glasögon gick sönder.

Jurgita Povilaitienes frisörsalong drabbades också, stenar kastades in genom fönstret och även en raket sköts in i lokalen. Hon var både arg och rädd efter händelsen.

– Under torsdagskvällen finns inga rapporter om att någon ska ha kommit till skada, däremot ska ungdomarna tydligen ha skjutit mot en väktarbil igen, det gjorde de även tidigare i veckan, och de ska också ha förstört skyltar i området, säger Fuxborg.

En polispatrull kom till Ryds centrum efter tio på torsdagskvällen, med sirener och blåljus påslagna, och ungdomarna sprang åt olika håll, gänget skingrades.

– Tydligen har det haft effekt, för efter detta har vi inte fått in några fler larmsamtal och skjutningar.

Både i tisdags och onsdags kväll larmade flera personer polisen att ett ungdomsgäng med uppemot 40 personer uppehöll sig i Ryds centrum och där höll på med fyrverkerier – detta fortsatta även på torsdagskvällen.

– Vi har fått ett antal påringningar från boende om att det skjuts raketer i Ryds centrum, ett ungdomsgäng ska ha rört sig i området kring parkeringsplatsen, vårdcentralen och skolan, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Både i tisdags och onsdags rapporterades om att ungdomarna riktade fyrverkeripjäser mot både människor, hus och bilar. I onsdags kväll blev också en kvinna träffad rakt i ansiktet. Kvinnan fick lättare skador men hennes glasögon gick sönder.

Jurgita Povilaitienes frisörsalong drabbades också, stenar kastades in genom fönstret och även en raket sköts in i lokalen. Hon var både arg och rädd efter händelsen.

– Under torsdagskvällen finns inga rapporter om att någon ska ha kommit till skada, däremot ska ungdomarna tydligen ha skjutit mot en väktarbil igen, det gjorde de även tidigare i veckan, och de ska också ha förstört skyltar i området, säger Fuxborg.

En polispatrull kom till Ryds centrum efter tio på torsdagskvällen, med sirener och blåljus påslagna, och ungdomarna sprang åt olika håll, gänget skingrades.

– Tydligen har det haft effekt, för efter detta har vi inte fått in några fler larmsamtal och skjutningar.