03 mar 2017 21:10

03 mar 2017 21:10

Bra tryck på mässa om dryck

LIVETS GODA: Öl- och whiskeymässa för andra året

Slurp, klunk och ”mmmm”. Det är inte mjöd som står i centrum på Valhall i helgen.
– Whiskey är passion, så är det bara, säger Tobias Isaksson från Box whiskey.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Under fredagen och lördagen arrangeras Skövde öl- och whiskeymässa för andra året. Strax under 3 000 biljetter hade sålts i förköp till årets mässa. Något som arrangören Bengt Carlsson var nöjd med.

– Vi säljer biljetter i dörren också, så vi hoppas på att det blir bortåt 4 000 besökare i år också, säger han.

Mikrobryggerierna har jäst fram i storstäderna de senaste åren. Det är inne att göra eget öl – även i Skaraborg.

– Vi är några stycken som har slagit oss fram och vi kompletterar varandra, säger Andreas Gustafsson

Han har hållit på sedan 1990-talet då han tappade upp sina första egna flaskor hemma i köket. I december 2014 drog han igång Åsalid bryggeri utanför Falköping.

Varför är det så kul att brygga öl?

– Det är nog skapandet i sig. För mig är det en hobby som har spårat ur, haha.

En ny lokal dryck är Lisch Vodka. Vetet kommer från Varaslätten och det blandas med vatten från Råda källa och tillverkas i Lidköping.

– Den har precis lanserats och har funnits ute på Systembolaget i två månader, tipsar Torbjörn Rundqvist som till vardags jobbar som affärsutvecklare på Gothia Science Park.

I ölbarerna kan man smaka på det mesta. Utom en stor stark. Kristoffer Zetterlund avnjöt till exempel en Hope and glory.

– Det är en ipa som är väldigt bonnig. Höig smak typ. Väldigt god faktiskt, säger han.

Någon favoritöl går inte att välja ut.

– Alla har en speciell smak och sin sak att säga. Visst, det kan ju finnas de öl som man inte tycker är så god, men man är ju glad över att man har testat den i alla fall ...

Under fredagen och lördagen arrangeras Skövde öl- och whiskeymässa för andra året. Strax under 3 000 biljetter hade sålts i förköp till årets mässa. Något som arrangören Bengt Carlsson var nöjd med.

– Vi säljer biljetter i dörren också, så vi hoppas på att det blir bortåt 4 000 besökare i år också, säger han.

Mikrobryggerierna har jäst fram i storstäderna de senaste åren. Det är inne att göra eget öl – även i Skaraborg.

– Vi är några stycken som har slagit oss fram och vi kompletterar varandra, säger Andreas Gustafsson

Han har hållit på sedan 1990-talet då han tappade upp sina första egna flaskor hemma i köket. I december 2014 drog han igång Åsalid bryggeri utanför Falköping.

Varför är det så kul att brygga öl?

– Det är nog skapandet i sig. För mig är det en hobby som har spårat ur, haha.

En ny lokal dryck är Lisch Vodka. Vetet kommer från Varaslätten och det blandas med vatten från Råda källa och tillverkas i Lidköping.

– Den har precis lanserats och har funnits ute på Systembolaget i två månader, tipsar Torbjörn Rundqvist som till vardags jobbar som affärsutvecklare på Gothia Science Park.

I ölbarerna kan man smaka på det mesta. Utom en stor stark. Kristoffer Zetterlund avnjöt till exempel en Hope and glory.

– Det är en ipa som är väldigt bonnig. Höig smak typ. Väldigt god faktiskt, säger han.

Någon favoritöl går inte att välja ut.

– Alla har en speciell smak och sin sak att säga. Visst, det kan ju finnas de öl som man inte tycker är så god, men man är ju glad över att man har testat den i alla fall ...