20 mar 2017 14:25

20 mar 2017 14:25

Besöker boende

SKÖVDE: Kontroll

Regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården Cecilia Grefve besöker under tisdagen ett ungdomsboende i Skövde för att följa upp arbetet med en plan för handling.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Cecilia Grefve har sedan tidigare besökt 50 kommuner för att driva på utvecklingen av en social barn- och ungdomsvård av god kvalitet. Vid det första besöket i Skövde påbörjades upprättandet av en plan för handling och syftet med tisdagens besök är att följa upp hur detta arbete har utvecklats.

– Utmaningar som framkommit är bland annat att öka barn, unga och vårdnadshavares inflytande, och bättre samverkan. Jag hoppas naturligtvis att kommunerna har jobbat med dessa utvecklingsområden i sina planer för handling och att vi kan skönja resultatet av detta, säger Cecilia Grefve i ett pressmeddelande.

Cecilia Grefve har sedan tidigare besökt 50 kommuner för att driva på utvecklingen av en social barn- och ungdomsvård av god kvalitet. Vid det första besöket i Skövde påbörjades upprättandet av en plan för handling och syftet med tisdagens besök är att följa upp hur detta arbete har utvecklats.

– Utmaningar som framkommit är bland annat att öka barn, unga och vårdnadshavares inflytande, och bättre samverkan. Jag hoppas naturligtvis att kommunerna har jobbat med dessa utvecklingsområden i sina planer för handling och att vi kan skönja resultatet av detta, säger Cecilia Grefve i ett pressmeddelande.

  • Anna Leijon