03 nov 2014 20:23

23 jan 2015 15:53

Sverige fyra efter första dagen

ENDURO: Sixdays

Under måndagen startade den 89:e upplagan av Sixdays i San Juan, Argentina. Det svenska juniorlaget med Jesper Börjesson och Oliver Nelson från Tibro MK ligger preliminärt fyra efter den första dagens sex specialprov.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Allra snabbast i den blågula juniorkvartetten var Oliver Nelson som signerade den totalt 17:e bästa tiden, inräknat de namnkunniga essen i lag-VM:s seniorklass. Olivers TMK-kollega Jesper Börjesson klockades för juniorlagets näst bästa tid, 24:e sammanlagt. Därefter följde Lars Löfgren, FMCK Falun, med 41:a tid och 50:e för AMF Södertäljes Kevin Olsen, som var sist in i laget sedan FMCK Skövdes Albin Elowson tvingats lämna återbud på grund av en båtbensfraktur vid den avslutande deltävlingen i individuella VM.

Enligt preliminära beräkningar leder Australien juniortrophyn, närmast före USA, Chile och Sverige. I seniorernas lag-VM leder inte oväntat de två senaste årens vinnare Frankrike, med fyrfaldige Gotland Grand National-vinnaren Pierre Alexandre Renet som totalsnabbast av tävlingens samtliga 347 förare.

Allra snabbast i den blågula juniorkvartetten var Oliver Nelson som signerade den totalt 17:e bästa tiden, inräknat de namnkunniga essen i lag-VM:s seniorklass. Olivers TMK-kollega Jesper Börjesson klockades för juniorlagets näst bästa tid, 24:e sammanlagt. Därefter följde Lars Löfgren, FMCK Falun, med 41:a tid och 50:e för AMF Södertäljes Kevin Olsen, som var sist in i laget sedan FMCK Skövdes Albin Elowson tvingats lämna återbud på grund av en båtbensfraktur vid den avslutande deltävlingen i individuella VM.

Enligt preliminära beräkningar leder Australien juniortrophyn, närmast före USA, Chile och Sverige. I seniorernas lag-VM leder inte oväntat de två senaste årens vinnare Frankrike, med fyrfaldige Gotland Grand National-vinnaren Pierre Alexandre Renet som totalsnabbast av tävlingens samtliga 347 förare.

  • Anders Hallberg