15 apr 2015 12:07

15 apr 2015 12:10

Skövde IK värvar målvakt

Skövde IK har gjort klart med sitt första nyförvärv för den här säsongen. Det är målvakten Robin Andersson som skrivit på för ett år.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

23-årige Andersson spenderade den senaste säsongen i Grästorp där han stannade på finfina 92 i räddningsprocent sett över hela säsongen.

Han kommer ursprungligen från Kalmar, har gjort flera år i Oskarshamns juniororganisation, där han dessutom vaktat målet i allsvenskan vid ett tillfälle, och gjorde två år i Vimmerby HC innan flytten till Grästorp.

"Robin spelade säsongen 14/15 i Grästorps IK och växte där fram som en riktig matchvinnare. Som målvakt kan han närmast beskrivas som oerhört träningsvillig och atletisk med en härlig vinnarskalle", skriver SIK i ett pressmeddelande.

Han följer därmed i nye SIK-tränaren Anders Spaaks fotspår.

23-årige Andersson spenderade den senaste säsongen i Grästorp där han stannade på finfina 92 i räddningsprocent sett över hela säsongen.

Han kommer ursprungligen från Kalmar, har gjort flera år i Oskarshamns juniororganisation, där han dessutom vaktat målet i allsvenskan vid ett tillfälle, och gjorde två år i Vimmerby HC innan flytten till Grästorp.

"Robin spelade säsongen 14/15 i Grästorps IK och växte där fram som en riktig matchvinnare. Som målvakt kan han närmast beskrivas som oerhört träningsvillig och atletisk med en härlig vinnarskalle", skriver SIK i ett pressmeddelande.

Han följer därmed i nye SIK-tränaren Anders Spaaks fotspår.