06 sep 2015 13:47

06 sep 2015 13:47

Friberg bäst i Uddevalla

MOTOCROSS: Skiftande resultat i årets SM-finaler

SM-finalerna i Uddevalla innefattade såväl årets bästa heat, som årets sämsta för de lokala förarna. Niclas Gustavsson nollade samtidigt som Robert Friberg gjorde sin bästa tävling för året.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Inför den sista SM-deltävlingen på Glimminge motorstadion låg Niclas Gustavsson, Carlsborgs MK, bäst till av de lokala förarna med sin tiondeplats i MX1.

Årsbästa för Friberg

Efter en bra start tog det stopp på det tredje varvet, där Niclas bröt den första finalen. Då han inte kom till start i den andra blev han helt utan poäng i Uddevalla, vilket resulterade i att han halkade ner till trettonde plats i totalen.

Bättre gick det för klubbkompisen Robert Friberg som gjorde sin bästa SM-deltävling för säsongen genom heatplaceringarna tolv och elva som gav honom en niondeplats i Uddevalla. Totalt för säsongen slutade Robert på tjugonde plats i MX1.

Stabila placeringar

CMK:s Rikard Hansson behöll sin elfteplats i tabellen även efter den sista deltävlingen där han slutade som elva totalt, efter placeringarna tretton och femton. Genom sin elfteplats i totalen slutade han som den främste lokala föraren, och avancerade även två platser jämfört med fjolårets trettondeplats i klassen.

Även Tibro MK:s Calle Sjöö behöll sin plats när han slutade som nittonde man efter att ha kört in som sextonde och tionde i heaten.

SM-titeln i klassen kördes hem av Sösdalas Jesper Jönsson som vann med fem poängs marginal över Järvas Rasmus Sjöberg.

Åttondeplats för Holm

I U17-klassen låg TMK:s Martin Holm på sjunde plats inför den sista deltävlingen i Uddevalla. Några tappade poäng efter heatplaceringarna sju och nio resulterade i en niondeplats för helgen, och en åttondeplats totalt i klassen.

Inför den sista SM-deltävlingen på Glimminge motorstadion låg Niclas Gustavsson, Carlsborgs MK, bäst till av de lokala förarna med sin tiondeplats i MX1.

Årsbästa för Friberg

Efter en bra start tog det stopp på det tredje varvet, där Niclas bröt den första finalen. Då han inte kom till start i den andra blev han helt utan poäng i Uddevalla, vilket resulterade i att han halkade ner till trettonde plats i totalen.

Bättre gick det för klubbkompisen Robert Friberg som gjorde sin bästa SM-deltävling för säsongen genom heatplaceringarna tolv och elva som gav honom en niondeplats i Uddevalla. Totalt för säsongen slutade Robert på tjugonde plats i MX1.

Stabila placeringar

CMK:s Rikard Hansson behöll sin elfteplats i tabellen även efter den sista deltävlingen där han slutade som elva totalt, efter placeringarna tretton och femton. Genom sin elfteplats i totalen slutade han som den främste lokala föraren, och avancerade även två platser jämfört med fjolårets trettondeplats i klassen.

Även Tibro MK:s Calle Sjöö behöll sin plats när han slutade som nittonde man efter att ha kört in som sextonde och tionde i heaten.

SM-titeln i klassen kördes hem av Sösdalas Jesper Jönsson som vann med fem poängs marginal över Järvas Rasmus Sjöberg.

Åttondeplats för Holm

I U17-klassen låg TMK:s Martin Holm på sjunde plats inför den sista deltävlingen i Uddevalla. Några tappade poäng efter heatplaceringarna sju och nio resulterade i en niondeplats för helgen, och en åttondeplats totalt i klassen.