10 okt 2015 18:15

11 okt 2015 13:10

HP Skövde 90 vann prestigemötet

HANDBOLL: Division 2 västra

HP Skövde 90 tog säsongens andra raka seger när de vann prestigemötet med Skara HK på hemmaplan med 25–19 (9–10).
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Trots att hemmalaget låg under i halvtid hemma mot Skara HK blev det till slut en klar seger. HP tog sig i kragen och lyfte sig rejält efter paus. De gjorde direkt 6–0 på gästerna på sju minuter och ledde helt plötsligt med 15–10 vilket tvingade gästerna till timeout.

– Vi kom ut och bara körde på i den andra halvleken. Vi hade bra tryck i andrafasen och bra fart i spelet. Vi vinner matchen på vårt starka försvarsspel och Eric Alverus fina målvaktsspel, säger HP-tränaren Jakob Sandén.

– Annars börjar vi matchen dåligt och bränner alldeles för mycket. Vi gör många misstag men spelar upp oss allteftersom och i halvlek skiljde det bara en boll, konstaterar Sandén.

Mål: HP Skövde 90: Alexander Larsson 8, Dennis Larsson 4, Henrik Brand 3, Hampus Westh 3, Tobias Larsson 3, Stefan Cronberg 2, Sebastian Thiberg, Ola Wester.

Trots att hemmalaget låg under i halvtid hemma mot Skara HK blev det till slut en klar seger. HP tog sig i kragen och lyfte sig rejält efter paus. De gjorde direkt 6–0 på gästerna på sju minuter och ledde helt plötsligt med 15–10 vilket tvingade gästerna till timeout.

– Vi kom ut och bara körde på i den andra halvleken. Vi hade bra tryck i andrafasen och bra fart i spelet. Vi vinner matchen på vårt starka försvarsspel och Eric Alverus fina målvaktsspel, säger HP-tränaren Jakob Sandén.

– Annars börjar vi matchen dåligt och bränner alldeles för mycket. Vi gör många misstag men spelar upp oss allteftersom och i halvlek skiljde det bara en boll, konstaterar Sandén.

Mål: HP Skövde 90: Alexander Larsson 8, Dennis Larsson 4, Henrik Brand 3, Hampus Westh 3, Tobias Larsson 3, Stefan Cronberg 2, Sebastian Thiberg, Ola Wester.