23 feb 2016 14:19

23 feb 2016 14:19

Isak Arvidsson i DC-laget mot Ryssland

TENNIS: Sjuk Ymer kan missa DC-match

Tennistalangen och Sverigeettan Elias Ymer riskerar att missa Davis Cup-matchen mot Ryssland i nästa vecka. Han är sjuk och saknas i truppen. Däremot är Hjobördige Isak Arvidsson en av de svenska spelarna.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Förbundskaptensduon Fredrik ”Fidde” Rosengren och Joakim Nyström nominerade på tisdagen det svenska laget till Davis Cup-matchen mot Ryssland i nästa vecka.

I truppen saknas Sverigeettan Elias Ymer. 19-åringen, med rötterna i Skara, har varit influensasjuk och är inte uttagen i det preliminära laget. Ymer fick influensa förra veckan och han behandlas med antibiotika och virushämmande medel.

– Vi har inte stängt dörren, säger förbundskaptenen ”Fidde ”Rosengren i ett pressmeddelande från Svenska tennisförbundet.

– Det blir en kamp mot klockan, dörren gläntar lite men det ser otroligt svårt ut med tanke på att han har virus i kroppen och vilka förberedelser som krävs för att spela fem set i en DC-match, utvecklar han vidare.

Det är redan klart att Elias lillebror Mikael Ymer – som blev stor hjälte i nedflyttningsmatchen mot Danmark i höstas – missar mötet i Moskva på grund av skada.

En som däremot är med i truppen är Isak Arvidsson, 23 år och bördig från Hjo, som tillsammans med Daniel Windahl, Robert Lindstedt och Johan Brunström ingår i det svenska laget. Markus Eriksson är reserv.

Den 4–6 mars väntar Ryssland på bortaplan. Segraren ställs mot Nederländerna i juli, medan förloraren kvalar för att stanna kvar i division 1 (Europa-/Afrikazonens grupp 1).

Förbundskaptensduon Fredrik ”Fidde” Rosengren och Joakim Nyström nominerade på tisdagen det svenska laget till Davis Cup-matchen mot Ryssland i nästa vecka.

I truppen saknas Sverigeettan Elias Ymer. 19-åringen, med rötterna i Skara, har varit influensasjuk och är inte uttagen i det preliminära laget. Ymer fick influensa förra veckan och han behandlas med antibiotika och virushämmande medel.

– Vi har inte stängt dörren, säger förbundskaptenen ”Fidde ”Rosengren i ett pressmeddelande från Svenska tennisförbundet.

– Det blir en kamp mot klockan, dörren gläntar lite men det ser otroligt svårt ut med tanke på att han har virus i kroppen och vilka förberedelser som krävs för att spela fem set i en DC-match, utvecklar han vidare.

Det är redan klart att Elias lillebror Mikael Ymer – som blev stor hjälte i nedflyttningsmatchen mot Danmark i höstas – missar mötet i Moskva på grund av skada.

En som däremot är med i truppen är Isak Arvidsson, 23 år och bördig från Hjo, som tillsammans med Daniel Windahl, Robert Lindstedt och Johan Brunström ingår i det svenska laget. Markus Eriksson är reserv.

Den 4–6 mars väntar Ryssland på bortaplan. Segraren ställs mot Nederländerna i juli, medan förloraren kvalar för att stanna kvar i division 1 (Europa-/Afrikazonens grupp 1).