25 jun 2015 16:22

25 jun 2015 16:22

Tibro vill inte bli bäst på miljö?

Tibro kommun svarar inte på frågor om miljöarbete. Av landets 290 kommuner valde ett 30-tal att inte besvara tidningen Miljöaktuellts enkät som ligger till grund för utmärkelsen Sveriges bästa miljökommun 2015.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Tibro är en av dem som placerar sig på plats 263 i årets kommunrankning. Förra årets placering var 195. Nio av tio kommuner besvarade enkäten och i sin helhet visar granskningen på en starkt positiv trend. Sveriges bästa miljökommun 2015 är Örebro, följd av Lomma och Göteborg.

– Hur bra Tibros miljöarbete är har vi tyvärr ingen heltäckande bild av, säger Mikael Salo chefredaktör på Miljöaktuellt.

Rankningen baseras också på uppgifter från bland andra Vattenmyndigheterna, Energimyndigheten, Kommun- och landstingsdatabasen och Boverket.

Tibro är en av dem som placerar sig på plats 263 i årets kommunrankning. Förra årets placering var 195. Nio av tio kommuner besvarade enkäten och i sin helhet visar granskningen på en starkt positiv trend. Sveriges bästa miljökommun 2015 är Örebro, följd av Lomma och Göteborg.

– Hur bra Tibros miljöarbete är har vi tyvärr ingen heltäckande bild av, säger Mikael Salo chefredaktör på Miljöaktuellt.

Rankningen baseras också på uppgifter från bland andra Vattenmyndigheterna, Energimyndigheten, Kommun- och landstingsdatabasen och Boverket.