21 sep 2015 06:00

04 nov 2015 12:14

Köar för glutenfritt

FÅRAKULLEN: Gårdsbageri nära Karlsborgsbanan

Det blev en höstpremiär i sommarvärme för Rebecca Johansson och hennes gårdsbageri Fårakullen. Beläget någon kilometer från tätorten med utsikt över åkrar.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Den 17 september öppnade hon sitt drömprojekt; ett gårdsbageri och kunderna kom.

Först i kön var en grupp Karlsborgsdamer som i det fina vädret njöt av utflykten till Tibro.

Gårdsbageriet finns i en faluröd ladugård:

– Nu är ett års arbete i mål, utbrister Rebecca nöjt samtidigt som några pärlor syns i pannan.

– Oj, oj, det är varmt! konstaterar hon och skrattar.

Att det skulle bli rena sommarvädret, nära tjugo grader, långt in i september var det väl ingen som hade kunnat gissa.

Hennes specialitet är glutenfritt bröd och hon bakar allt från kaffebröd till matbröd och tar emot specialbeställningar. Till och med glassen är glutenfri.

Och nästa år kommer en uteservering:

– Det är mycket folk som promenerar på Häggetorpsrundan intill och då passar det bra att kika in här.

Rebecca vill visa att det går att baka gott bröd även utan vetemjöl.

Hon använder i stället mandelmjöl, havremjöl och potatismjöl och undviker att blanda tillsatser i degen och tar gärna en klick smör i sina bakverk för den goda smakens skull.

Den 17 september öppnade hon sitt drömprojekt; ett gårdsbageri och kunderna kom.

Först i kön var en grupp Karlsborgsdamer som i det fina vädret njöt av utflykten till Tibro.

Gårdsbageriet finns i en faluröd ladugård:

– Nu är ett års arbete i mål, utbrister Rebecca nöjt samtidigt som några pärlor syns i pannan.

– Oj, oj, det är varmt! konstaterar hon och skrattar.

Att det skulle bli rena sommarvädret, nära tjugo grader, långt in i september var det väl ingen som hade kunnat gissa.

Hennes specialitet är glutenfritt bröd och hon bakar allt från kaffebröd till matbröd och tar emot specialbeställningar. Till och med glassen är glutenfri.

Och nästa år kommer en uteservering:

– Det är mycket folk som promenerar på Häggetorpsrundan intill och då passar det bra att kika in här.

Rebecca vill visa att det går att baka gott bröd även utan vetemjöl.

Hon använder i stället mandelmjöl, havremjöl och potatismjöl och undviker att blanda tillsatser i degen och tar gärna en klick smör i sina bakverk för den goda smakens skull.