23 sep 2015 15:53

23 sep 2015 15:53

Mauricio de Carvalho spelar Stagno

Vid söndagens musikgudstjänst i Kyrkefalla bjuder Mauricio de Carvalho på pianomusik från 1800- till 2000-tal. Beethoven, en av de största tonsättarna från den klassiska perioden i västerländsk musik, Chopin och Liszt från romantiken.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Mindre känd i Sverige är den brasilianske tonsättaren Francisco Mignone som blandar diverse influenser, europeiskt såsom brasilianskt tonspråk. Mauricio bjuder också på musik av Daniel Stagno från Hjo, ett intressant stycke skrivet för vänster hand tillägnat poeten och författaren Tomas Tranströmer som efter ett slaganfall bara kunde spela med vänstra handen.

Mindre känd i Sverige är den brasilianske tonsättaren Francisco Mignone som blandar diverse influenser, europeiskt såsom brasilianskt tonspråk. Mauricio bjuder också på musik av Daniel Stagno från Hjo, ett intressant stycke skrivet för vänster hand tillägnat poeten och författaren Tomas Tranströmer som efter ett slaganfall bara kunde spela med vänstra handen.