10 dec 2015 15:33

10 dec 2015 15:33

Nobel fasanmiddag under Nobeldagen

RANSBERGS SKOLA: Sjönära skolmatsrestaurang

En guldsprakande tillställning med nobel festkänsla och lokalt producerade råvaror. Skolkocken Carina Andersson på ”Sjönära skolmatsrestaurang” i Ransbergs skola fick matgästerna att tappa andan över allt det smaskiga som serverades under nobelmiddagen.

– Det var jättegott, förklarade Sara Nylén i förskoleklassen och femteklassarna Alva Edman och Michaela Enblom som satt intill henne och åt eftersom de tre precis haft en gemensam lässtund före maten.

Både barn och personal var finklädda Nobeldagen till ära och ur högtalarna i skolmatsalen strömmade en wienervals.

Ransbergs platschef Rosa Edman, klädd i en vacker långklänning, passade på att ta en vals med den för dagen kostymklädde idrottsläraren Thomas Wallén.

– Folk känner inte igen mig i dag för jag brukar ju alltid gå omkring i träningsoverall ha ha.

Så över till nobelmenyn. Förrätten bestod av tre små rätter; en köttbulle på pinne, en piller beef och en oxfilé på pinne. De var tillagade av Rödkullan, en ko-ras som haft ett liv i lyx hos familjen Florén på Söroset.

Varmrätten var en apelsin- och vinglaserad fasan från Ryholms herrgård i Beateberg och till det bjöds bland annat nobelbröd med husets nykärnade smör och massor av nyttigt grönt och rött.

Efterrätten var en gnistrande glassupplevelse täckt med bränd maräng och toppad med tomtebloss.

– Det var jättegott, förklarade Sara Nylén i förskoleklassen och femteklassarna Alva Edman och Michaela Enblom som satt intill henne och åt eftersom de tre precis haft en gemensam lässtund före maten.

Både barn och personal var finklädda Nobeldagen till ära och ur högtalarna i skolmatsalen strömmade en wienervals.

Ransbergs platschef Rosa Edman, klädd i en vacker långklänning, passade på att ta en vals med den för dagen kostymklädde idrottsläraren Thomas Wallén.

– Folk känner inte igen mig i dag för jag brukar ju alltid gå omkring i träningsoverall ha ha.

Så över till nobelmenyn. Förrätten bestod av tre små rätter; en köttbulle på pinne, en piller beef och en oxfilé på pinne. De var tillagade av Rödkullan, en ko-ras som haft ett liv i lyx hos familjen Florén på Söroset.

Varmrätten var en apelsin- och vinglaserad fasan från Ryholms herrgård i Beateberg och till det bjöds bland annat nobelbröd med husets nykärnade smör och massor av nyttigt grönt och rött.

Efterrätten var en gnistrande glassupplevelse täckt med bränd maräng och toppad med tomtebloss.